Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Νέος country manager της TotalEnergies για την Κύπρο ο Pedro Ribeiro

Νέο country manager όρισε η TotalEnergies για την Κύπρο, με τον κ. Pedro Ribeiro να αναλαμβάνει πρόσφατα τα νέα του καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον κ. Romain de La Martinière.


Πρόκειται για στέλεχος με σημαντική διαδρομή ως Asset & Project Manager με ευρεία διεθνή εξειδίκευση στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, με την κυπριακή κυβέρνηση να έχει προσδοκίες καλής συνεργασίας με δεδομένη και την εδραιωμένη παρουσία της εταιρείας στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας, καθώς η TotalEnergies δραστηριοποιείται από κοινού με την ιταλική ENI σε επτά οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.  

Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου κ. Γιώργος Παπαναστασίου έχει ήδη κάνει μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον  κ. Ribeiro. 

Το βιογραφικό του Pedro Ribeiro

Ο κ. Ribeiro σπούδασε στο Instituto Superior Técnico της Λισαβόνας και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Tervia, μία μικρή εταιρεία στην Αγκόλα.. 

Στη συνέχεια απέκτησε master στη Μηχανική Πετρελαίου (Petroleum Engineering) και τον Αύγουστο του 1997 ξεκίνησε την διαδρομή του στον Όμιλο Total, όπου -με εξαίρεση ένα διάστημα δυόμιση περίπου ετών- θητεύει μέχρι σήμερα, από διάφορες θέσεις. 

Αρχικά, για μια οκταετία, βρέθηκε στην Total E&P αναλαμβάνοντας ως μηχανικός δεξαμενής για την παρακολούθηση ανάπτυξης και παραγωγής δύο υπεράκτιων κατασκευών, της Cobo και της Pambi, στην Αγκόλα. 

Την περίοδο 2005-2007, ο κ. Ribeiro εργάστηκε ως παγκόσμιος επικεφαλής συντονιστής στην Repsol, στη Μαδρίτη.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στον Όμιλο Total, αναλαμβάνοντας projects σε διάφορες χώρες, όπως το Καμερούν, η Αγκόλα και άλλες. 

Τελευταίος σταθμός σε αυτή τη διαδρομή μέχρι την έναρξη της θητείας του στην Κύπρο, ήταν η Βολιβία, όπου βρέθηκε από τον Απρίλιο του 2020 με καθήκοντα γενικού διευθυντή και πεδίο δράσης τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες εξερεύνησης και έργων για την παροχή ανανεωμένης βάσης πόρων και αύξηση της παραγωγής.