Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Το LNG στο ενεργειακό κάδρο της Ινδίας

Η Ινδία προσβλέπει σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες για τις εισαγωγές LNG, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη χρήση άνθρακα στο ενεργειακό της μείγμα.





Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου της χώρας, η Petronet, επιχειρεί να εξασφαλίσει επιπλέον προμήθειες 12 εκατ. τόνων LNG ετησίως υπό μακροπρόθεσμα συμβόλαια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. O αριθμός αυτός αντιστοιχεί στα δύο τρίτα των συνολικών εισαγωγών LNG της Ινδίας.

Η κυβέρνηση της χώρας επιθυμεί να αυξήσει το μερίδιο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα από το 6% στο 15% έως το 2030 και οι μακροχρόνιες συμφωνίες αποτελούν έναν ασφαλή τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, η Petronet θα αυξήσει τις προμήθειες LNG από το Κατάρ κατά 1 εκατ. τόνους ετησίως, σημειώνει το Reuters.

H ασιατική χώρα επεκτείνει τα δίκτυα διανομής αερίου στις πόλεις, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζήτηση, η οποία θα καλυφθεί από την αύξηση της δυναμικότητας των τερματικών εισαγωγών LNG στα λιμάνια κατά 53% τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.