Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ανακοινωση 7-2-2023

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους των εταιρειών ενέργειας δυστυχώς συνεχίζεται με άθλιο τρόπο. Μετά τις απολύσεις στην KABALA OIL και στον ΔΕΣΦΑ, σειρά είχαν τώρα οι επί σειρά ετών συνάδελφοι στην ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.









Χωρίς κανένα λόγο και αφορμή η διοίκηση της ITALGAS πέταξε στον δρόμο ανθρώπους και οικογένειες που προσέφεραν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους για 20 χρόνια. 

Επίσης χωρίς κανένα λόγο και αφορμή η διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ επιδιώκει αλλαγή της σύμβασης εργασίας στους εργαζομένους της μετακινώντας τους όλους σε ατομικές συμβάσεις βασιζόμενες στον κατώτατο νομοθετημένο μισθό.

Είναι φανερό πλέον ότι η διοικήσεις των εν λόγω εταιρειών διάλεξαν έναν δρόμο και τρόπο λειτουργίας που φέρνει πόλεμο. Στον πόλεμο αυτό δεν θα μείνουμε θεατές. Θα πολεμήσουμε την αδικία, την ασέβεια, τον αυταρχισμό και την αποικιοκρατία.

Προειδοποιούμε τις διοικήσεις της ITALGAS και της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ότι θα μας βρούνε απέναντι σε τέτοιες μεθόδους και τακτικές που θυμίζουν φασισμό Μουσολίνι.

Απευθύνουμε δυναμικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν και να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα προκηρυχθούν στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.

Καλούμε την ΔΕΠΑ να πάρει πίσω τις απολύσεις των συναδέλφων και την διοίκηση της Πετρογκάζ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα πρωτοβάθμια σωματεία και να υπογράψουν Σύμβαση εργασίας που θα κατοχυρώνει όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας να αναλάβει τις ευθύνες της στον πόλεμο που δέχεται ειδικά ο κλάδος του αερίου στην Ελλάδα απέναντι στις απολύσεις που γίνονται συνολικά στον κλάδο από Ιταλούς ιδιοκτήτες και όχι να ξεχωρίζει τους εργαζόμενους αλά κάρτ και να έχει επιλεκτικές ευαισθησίες… 

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

 

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ