Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΣΣΕ & ΕΚ

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Χθες Πέμπτη 09/02/23 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση μεταξύ της Διαπραγματευτικής μας Ομάδας και της Εταιρείας για ΕΣΣΕ και Ε.Κ. όπου η Εταιρεία μας παρουσίασε δύο εναλλακτικές προτάσεις.



Α ́ πρόταση : Γενική αύξηση 4,5% για το 2023, 2% για το 2024 και 1% για το 2025, με ταυτόχρονη μείωση των ωριμάνσεων (χρονοεπίδομα, πολυετίες) 0,5% ανά έτος. Β ́ πρόταση : Γενική αύξηση 3% για το 2023, 1,5% για το 2024 και 0,5% για το 2025, χωρίς καμία μείωση στις ωριμάνσεις.

Δεν υπήρξε καμία αναφορά στα θεσμικά αιτήματα που τέθηκαν στο Διεκδικητικό μας πλαίσιο, αφού ήταν προϋπόθεση να έχουμε δεχθεί πριν, μία από τις δύο παραπάνω προτάσεις τους.

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτές οι προτάσεις απορρίφθηκαν από την Διαπραγματευτική Ομάδα του Σωματείου και αποχωρήσαμε, καλώντας την Εταιρεία να προσέλθει εντός της ερχόμενης εβδομάδας με μια σοβαρή πρόταση, η οποία θα ανταποκρίνεται στην οικονομική εικόνα της Εταιρείας.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις που μας παρουσιάστηκαν προσβάλλουν βάναυσα τους εργαζόμενους αφού δεν αναγνωρίζεται η συμβολή τους στα υπερκέρδη της Εταιρείας.

Σήμερα έχει συγκληθεί Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ, όπου θα ενημερωθούν τα μέλη του Δ.Σ. και θα παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα ενημερωθείτε για τις αποφάσεις του Δ.Σ.