Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση για συμμετοχή ΣΕΕΕΠΦΧ στη 48ωρη απεργία της ΠΟΕ την Τετάρτη 01/03 και την Πέμπτη 02/03/2023

Συνάδελφοι-σες,

Η κρίση της Πανδημίας και οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.





Τα μέτρα στήριξης των Ελληνικών νοικοκυριών δεν επαρκούν για να μπορούν οι συνάδελφοι μας  να καλύψουν τα πολύ αυξημένα έξοδα σε βασικά αγαθά αλλά και να μπορούν να πληρώσουν τις ανάγκες τους για ηλεκτρισμό, καύσιμα κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο λόγω των υπέρογκων αυξήσεων και της αύξησης του Πληθωρισμού.


Ως γνωστόν είναι πολλές οι εταιρείες του κλάδου μας που εδώ και τουλάχιστον 2 δεκαετίες απασχολούν προσωπικό μέσω εργολάβων για κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών τους, ενώ στην ουσία ο εργοδότης είναι η εταιρεία και όχι ο εργολάβος.


Πριν λίγες μέρες είχαμε 7 απολύσεις συναδέλφων μας που κάλυπταν πάγιες θέσεις στην ΔΕΠΑ (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ)από την διοίκηση της Italgas κάτι που έχει ενοχλήσει όλο τον κλάδο μας.

Είναι βέβαιο ότι πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα για να μην υπάρξουν μελλοντικά και άλλες αντίστοιχες ενέργειες και στον Όμιλο της Helleniq Energy.


Αναφερόμαστε στους εξιδεικευμένους συνάδελφους μας όπου καθημερινά αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό τους και θα πρέπει να ενταχθούν στο δυναμικό της Helleniq Energy, ώστε να  αποκτήσουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

Στεκόμαστε στο πλευρό των 7 απολυμένων συναδέλφων μας στην ΔΕΠΑ (ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ) και παλεύουμε μαζί τους για:

 

·      Άμεση Μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων μας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ομίλου

·      Αυξήσεις μισθών

·      Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας

 

Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας από τις 07:00 της Τετάρτης 1/3/2023 και λήξη στις 06:59 της Παρασκευής 3/3/2023.

 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ