Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ

Οι εργαζόμενοι στην ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή  3 Φεβρουαρίου,  αφού η Διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση μισθών ύψους 5% (προϊόν εξαντλητικών διαπραγματεύσεων με τα Σωματεία, τους τελευταίους δύο μήνες), αλλά τελικά με πρόσχημα την αύξηση αυτή επιβάλει στους εργαζόμενους τροποποίηση των όρων σύμβασης και μετακίνηση στο Νομοθετημένο μισθό.



Οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούμε  αλλαγή στους όρους εργασίας μας, πρέπει δηλ. να διατηρηθεί η δέσμευση της εταιρείας στην από 17.12.2010 ΣΣΕ, για τους όρους αυτής, που συνεχίζουν να εφαρμόζονται (μισθολογικούς και θεσμικούς), η οποία ΣΣΕ, μέχρι σήμερα εφαρμόζεται και έχει διαμορφώσει  όρους ατομικής σύμβασης για όλους μας.

Είναι πράγματι οξύμωρο, πως η Διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ με την χαρμοσύνη είδηση της αύξησης, κατάφερε να δυσαρεστήσει το σύνολο των εργαζομένων!!!

Ο τρόπος που η  Διοίκηση αντιλαμβάνεται τη συνεργασία με το προσωπικό, φαίνεται από τον τρόπο επιβολής των αποφάσεων, με γνώμονα το «καλό μας». 

Το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» δεν συνάδει με τον δικό μας τρόπο σκέψης και δράσης. 

Ο σεβασμός στις όποιες αποφάσεις, δεν επιβάλλεται υπό το καθεστώς  φόβου και απειλών, κατακτιέται  και κερδίζεται με πειθώ και επιχειρήματα.

    

Είναι η στιγμή που ο καθένας μας σεβόμενος την ιστορία του και την ιστορία της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, θα αναμετρηθεί με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του.

Ζητάμε άμεσα εφαρμογή της ισχύουσας Κλαδικής Σύμβασης Πετρελαιοειδών ή Επιχειρησιακή Σύμβαση, που θα δεσμεύει την Εταιρεία με τους όρους εργασίας που ισχύουν μέχρι σήμερα για όλους τους εργαζόμενους της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ. 

Αθήνα, 02/02/2023

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ‘’ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ’’ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ, ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΣΥΕΠΥ & ΑΛΠΕ ) 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ    Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ"