Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ 10 02 23

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10/02/23 το τακτικό Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ όπου κόψαμε την παραδοσιακή πίτα μας. Συζητήθηκαν τα εξής θέματα:





  1. ΕΣΣΕ & Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. οι δύο εναλλακτικές

    προτάσεις της Εταιρείας που σας γνωστοποιήσαμε με τη σημερινή ανακοίνωσή μας. Το Δ.Σ. απέρριψε Ομόφωνα τις δύο προτάσεις και αποφάσισε να δώσει το περιθώριο μιας εβδομάδας προκειμένου η Εταιρεία να καταθέσει μια σοβαρή πρόταση που θα ανταποκρίνεται στην οικονομική εικόνα της περιλαμβάνοντας και τα θεσμικά αιτήματα που θέσαμε στο Διεκδικητικό μας Πλαίσιο. Επίσης υπήρξε απόφαση για σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. και Γενικού Συμβουλίου για λήψη αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν υπάρξει σοβαρή πρόταση από πλευράς Εταιρείας. Υπήρξε αντιπρόταση από την αντιπολίτευση για άμεση λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις. Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προεδρείου.

  2. Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός 2022 - Προϋπολογισμός 2023, ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ. Με βάση το Καταστατικό του Σωματείου μας, συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν στο Δ.Σ. οι Απολογισμοί ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ για το έτος 2022 και οι Προϋπολογισμοί για το 2023 τους οποίους έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας pseep.gr καθώς και στο intranet. Το πρόγραμμα έγκρισης των Απολογισμών έχει ως εξής:

Δευτέρα 13/02/23 και ώρα 15:00 ΠΕΣΥΝ ΒΕΑ (Αμφιθέατρο Νέου Διοικητηρίου)  Τρίτη 14/02/23 και ώρα 15:00 ΠΕΣΥΝ ΒΕΕ (Εστιατόριο)
Τετάρτη 15/02/23 και ώρα 15:00 ΠΕΣΥΝ ΒΕΘ (Κεντρικό Μηχανολογικό)
Πέμπτη 16/02/23 και ώρα 16:00 ΠΕΣΥΝ Αμαρουσίου (Εστιατόριο)

Η Γενική Συνέλευση για τις ψηφοφορίες έγκρισης θα πραγματοποιηθούν τη

Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21/02/23 στα κατά τόπους γραφεία του ΠΣΕΕΠ.

  1. Θέματα ΠΕ.ΣΥ ΒΕΘ : Με βάση την επιστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και των πρωθύστερων επιστολών του ΠΣΕΕΠ προς την Εταιρεία για θέματα καθημερινότητας (σβούρα, μεταφορά προσωπικού, CCR Διαλύτες), ενημερώθηκε το Δ.Σ. και πάρθηκαν αποφάσεις για δύο 4ωρες Στάσεις Εργασίας στις ΒΕΘ σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αφού η Διοίκηση της Εταιρείας κωφεύει

    και δεν δίνει λύσεις στα παραπάνω χρονίζοντα προβλήματα.

  2. Συνταξιοδοτικό (Groupama): Ενημερώθηκε το Δ.Σ. ότι έγινε διεθνής διαγωνισμός

    για το θέμα του Συνταξιοδοτικού Συμβολαίου και ότι μετά την τρίμηνη παράταση που πήρε η Εταιρεία, εντός του μηνός Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και της Εταιρείας που έδωσε την καλύτερη προσφορά για τα επόμενα τρία χρόνια.

  3. Προσλήψεις: Οι προσλήψεις των Μηχανικών έχουν ολοκληρωθεί και ήδη καλούνται για εξετάσεις και εκπαίδευση. Οι προσλήψεις των Τεχνολόγων έχουν ολοκληρωθεί και εντός του Φεβρουαρίου θα καλεστούν για εξετάσεις και εκπαίδευση. Οι προσλήψεις για το Θειάφι στις ΒΕΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τα μέσα Μαρτίου.

    1. Αλλαγή διαδικασίας προαγωγών: Ενημερώσαμε για την αλλαγή της διαδικασίας περί βαθμολογικών προαγωγών, η οποία παρουσιάστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στις 20/01/23. Με βάση τη νέα διαδικασία αλλάζει ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων προς προαγωγή, εισάγοντας επιπλέον κριτήρια (πέραν της βαθμολογίας) και δίνοντας συνέντευξη στην αρμόδια Επιτροπή της Εταιρείας.

    2. Επαναφορά Μετοχών ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο: Μετά τη Συνέντευξη Τύπου που δώσαμε την 01/12/22, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ΜεΡΑ 25, Ελληνική Λύση και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όπου αναπτύξαμε το αίτημά μας για κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την επαναφορά των Μετοχών των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο. Θετικά ανταποκρίθηκαν στο να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία το ΜεΡΑ 25 και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Ο Νομικός Σύμβουλος του Σωματείου μας κος Κων. Τοκατλίδης ανέλαβε να φτιάξει την εισήγηση η οποία και θα δοθεί στα παραπάνω κόμματα. Εκκρεμεί συνάντηση με το ΚΚΕ την Τρίτη 14/02/23 και αναμένουμε συνάντηση από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν επιδείξει εκκωφαντική αφωνία.

    3. Μελέτη Συνταξιοδοτικού: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κο Τσακλόγλου, όπου καταθέσαμε τη Μελέτη και του αναπτύξαμε το αίτημά μας για μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εργαζομένων σε Μονάδες Εξόρυξης και Διύλισης Πετρελαίου.

    4. Ταμείο ΠΣΕΕΠ: Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές λειτουργίας του Ταμείου βάσει του νέου νόμου από 01/01/2023.

    10.Πρακτικά Α ́ Συνεδρίου ΠΣΕΕΠ: Κατόπιν αιτήματος των συναδέλφων – μελών Δ.Σ. της ΣΥΝΔΕΣΥ, για έκτακτο Δ.Σ. το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12/12/22 με θέμα Συνέδρια ΠΣΕΕΠ, όπου μας παρουσιάστηκε αγορά Βιβλίου Πρακτικών Α ́Συνεδρίου του ΠΣΕΕΠ από Βιβλιοπωλείο της Αθήνας και μας ζητήθηκαν εξηγήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα, με ποιου εντολή πωλείται και τι έσοδα έχουμε από αυτό, δόθηκε εντολή στον Νομικό μας Σύμβουλο να διερευνήσει το θέμα αυτό. Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε, μας ενημέρωσε στο σημερινό Δ.Σ. ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αγοράστηκε από Παλαιοπωλείο της Αθήνας, ήταν το μοναδικό βιβλίο και δεν προσδιορίστηκε από ποιον αγοράστηκε αφού είναι παλαιοπωλείο και αγοράζει βιβλία με το κιλό. Επίσης έγινε έρευνα και αναζητήσαμε το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά δεν υπήρξε πουθενά άλλο αντίτυπο ώστε να το αγοράσουμε. Συνεπώς ο «θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας» και δημιουργήθηκε πολύς ντόρος για το τίποτα.

    11.Διάφορα Θέματα: Έγινε απολογισμός των χορών του ΠΣΕΕΠ στο Νότο, για τα τραπέζια βάρδιας σε Βορρά και Νότο και οι ενέργειες και παρεμβάσεις που έγιναν για πολλά θέματα καθημερινότητας.

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
    Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στις Περιφερειακές Συνελεύσεις και στις

    ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν για την έγκριση των Απολογισμών ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ. Το έργο που έγινε το χρόνο που πέρασε είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό αφού

    εκτός θεμάτων καθημερινότητας, επιλύθηκαν και χρονίζοντα προβλήματα.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ
    ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ