Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση για Πρακτικό Συμφωνίας για ΕΣΣΕ 2023 2025

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι Ολοκληρώθηκαν την

Παρασκευή 31/03/23 διαπραγματευτικών ομάδων του ΠΣΕΕΠ και της Εταιρείαςμε την υπογραφή Πρακτικού Συμφωνίας για τη νέα τριετή ΕΣΣΕ και Ε.Κγια το 2023 – 2025, το οποίο και επισυνάπτεται ώστε να γνωρίζουμε όλοι τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας.



Σήμερα Δευτέρα 03/04/23 πραγματοποιήθηκε Δ.Σόπου ενημερώθηκαν αναλυτικά όλα τα μέλη του Δ.Σγια το περιεχόμενο του Πρακτικού ΣυμφωνίαςΤα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ΕΣΣΕ είναι πέραν των γενικών αυξήσεων και των θεσμικώνοι μεταβλητές αμοιβές οι οποίες είναι επιπλέον των γενικών αυξήσεων για τα έτη 2024, 2025 και οι οποίες είναι συνδεδεμένες με δείκτες ασφάλειαςμηχανολογικής διαθεσιμότητας και EBITDA, οι οποίες δεν επηρεάζουν αρνητικά τις απολαβές μας από την ΕΣΣΕαλλά προσθέτουν παραπάνω εισόδημα για το 2024 και το 2025 της τάξεως από 4% έως 6%.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησεΥπέρ της έγκρισης του Πρακτικού Συμφωνίας ψήφισαν 11 και Κατά ψήφισαν 10. Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 06/04/23 και την Παρασκευή 07/04/23 και ώρες 06:00 έως 19:00 σε ΒΕΑΒΕΘΒΕΕ και μόνο την Παρασκευή 07/04/23 στο Μαρούσι.

Το Πρακτικό Συμφωνίας τελεί υπό την αίρεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένωνη οποία θα δώσει την τελική έγκριση για την εξουσιοδότηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα για την υπογραφή τους.

Επίσηςέγινε αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση για τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη πλειοδότη για το Συνταξιοδοτικό μας Πρόγραμμαόπου αναδείχθηκε πλειοδότης η GROUPAMA, αυτή που έδωσε το μεγαλύτερο εγγυημένο επιτόκιο στο σύνολο των καταβολών (συσσωρευμένο κεφάλαιο και νέες καταβολές). Το επιτόκιο ανέρχεται στο 1,90% και για τα τρία έτη (2023 – 2024 – 2025) και τα έξοδα καθορίστηκαν στο 0,25%. Εάν το αποθεματικό κεφάλαιο υπερβεί τα 200 εκευρώτα έξοδα θα διαμορφωθούν στο 0,20%. Έγινε ψηφοφορία για την έγκριση του προγράμματοςκαι αυτό εγκρίθηκε με 11 Υπέρ και 10 ΛευκάΚαι το θέμα της έγκρισης του Συνταξιοδοτικού μας Προγράμματοςθα τεθεί προς ψηφοφορία στη Γενική μας Συνέλευση τις ίδιες μέρες και ώρες.

Extra bonus: Την προσεχή Τετάρτη Απριλίου θα καταβληθεί το extra bonus όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕταιρείαςΣημειωτέων μετά από παρέμβασή μαςόσοι προσλήφθηκαν έως τέλος Ιουνίου 2022, θα λάβουν αναλογικό extra bonus. Επίσης όσοι απουσίαζαν με άδεια ασθενείας ή άδεια εγκυμοσύνηςθα λάβουν το σύνολο του extra bonus.

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Σε όλη αυτή τη χρονοβόρα και επίμονη διαδικασία της διαπραγμάτευσηςεπιλέξαμε τη σοβαρότητατην υπευθυνότητα και τη συστηματική δουλειάΧωρίς τυμπανοκρουσίες που θα άφηναν περιθώριο για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεωναλλά με μεθοδικότητα και κυρίως χωρίς θεατρινισμούς.

Καταφέραμε να πετύχουμε συμφωνία η οποία στο συνολικό της αποτέλεσμα από τη διαπραγμάτευσηδικαιώνει τόσο τη στρατηγική μας όσο και τις προσδοκίες όλων των συναδέλφων αφού το κόστος της είναι μεγαλύτερο συνολικά των τριών προηγούμενων ΕΣΣΕ.

Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά την Πέμπτη και την Παρασκευή Απριλίου 2023, στην κορυφαία αυτή διαδικασία για ένα Σωματείο που είναι η υπογραφή της ΕΣΣΕ και του Εσωτερικού Κανονισμού.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΣΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(GROUPAMA)