Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΚΟ Σερβίας στηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης "Make sure you are road-ready for winter" για 8η συνεχή χρονιά

Η ΕΚΟ Σερβίας, στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης πρωτοβουλιών οδικής ασφάλειας, στηρίζει την καμπάνια "Make sure you are road-ready for winter", που έχει ως στόχο την ενημέρωση σε θέματα ασφαλούς οδήγησης τον χειμώνα




Η ενέργεια, που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, κατά τους χειμερινούς και θερινούς μήνες, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση οδικών ατυχημάτων το περασμένο καλοκαίρι, κατά 37% συγκριτικά με το 2022, αριθμός-ρεκόρ τα τελευταία 23 χρόνια.


Στόχος της καμπάνιας, που θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου, είναι η εκπαίδευση των οδηγών σε θέματα ασφαλούς οδήγησης τον χειμώνα, όπου επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες στη χώρα, με ενημέρωση των οδηγών από την Τροχαία στα σύνορα της χώρας αλλά και σε κομβικούς αυτοκινητόδρομους, καμπάνια επικοινωνίας, καθώς και μέσα από τα πρατήρια και τα social media της ΕΚΟ.

Η επίσημη έναρξη της καμπάνιας, πραγματοποιήθηκε με σχετική συνέντευξη τύπου, στις 14 Δεκεμβρίου, παρουσία  εκπροσώπων των συν-διοργανωτών φορέων. Του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας, της Διοίκησης της Τροχαίας του Υπουργείου Εσωτερικών, του Οργανισμού Τουρισμού Σερβίας, του Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχανίας Σερβίας καθώς και της ΕΚΟ Σερβίας.


Η Nataša Vukšić, Εμπορική Διευθύντρια της ΕΚΟ Σερβίας, ανέφερε σχετικά: «Και στα 57 πρατήρια του δικτύου μας, οι εργαζόμενοί μας θα παρέχουν ενημέρωση στους οδηγούς με στόχο να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για ένα ασφαλές ταξίδι». Παράλληλα, η κα. Vukšić εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η καμπάνια ενημέρωσης θα βοηθήσει κάθε πολίτη να οδηγεί προσεκτικότερα, φτάνοντας με ασφάλεια σε κάθε προορισμό.