Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

4o Operators Forum: Διπλή βράβευση για την HELLENiQ UPSTREAM

Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στην HELLENiQ UPSTREAM (από τα τέσσερα που δόθηκαν συνολικά) στα πλαίσια του 4ου Operators Forum, την ετήσια συνάντηση Αδειοδοτούσας Αρχής (ΕΔΕΥΕΠ) και των Επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων σχετικά με την προώθηση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ερευνητικών εργασιών και την αγαστή συνεργασία με το Ελληνικό Κράτος (Υπουργείο & ΕΔΕΥΕΠ).



Η ΕΔΕΥΕΠ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων) βράβευσε την HELLENiQ UPSTREAM για την «Υποδειγματική Αποτελεσματικότητα», επιταχύνοντας τα ερευνητικά της προγράμματα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο (Block 10) και στο Block Ιόνιο (εκτελώντας 2D και 3D γεωφυσικές καταγραφές σε λιγότερο από ένα έτος και ξεκινώντας χρονικά πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία). Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε για τη αποτελεσματική διεξαγωγή θαλάσσιων γεωφυσικών εργασιών για την «Εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών ως προς την διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος» (με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με απόλυτο σεβασμό στη θαλάσσια ζωή).

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ USPTREAM (Τάσος Βλασσόπουλος) και ο Διευθυντής ΥΑΠ (Γιώργος Μυκονιάτης) από την Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Στο Forum συμμετείχαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΥΕΠ, εκπρόσωποι του Υπουργείου και των εταιρειών, ExxonMobil και Energean.