Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Στεφάτος (ΕΔΕΥ): Υπάρχει ενδιαφέρον για υβριδικά έργα με υδρογονάνθρακες - Έμφαση σε υπεράκτια αιολικά, CCS και πράσινο υδρογόνο

Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στο Mediterranean Gas & Energy Summit στις 19-21 Ιανουαρίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αριστοφάνη Στεφάτο, να αναλύει τις εξελίξεις στον τομέα έρευνας υδρογονανθράκων της χώρας μας και τις σχετικές ευκαιρίες.




Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφάτος παρουσίασε τις προοπτικές του εγχώριου προγράμματος ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για επενδύσεις που περιλαμβάνουν ένα σταθερό πλαίσιο, εγγύτητα προς μεγάλες ενεργειακές αγορές και μεταφορικές οδούς, ανάπτυξη υποδομών που καθιστούν τη χώρα κόμβο, ανταγωνιστικό φορολογικό και οικονομικό πλαίσιο και την πιθανότητα υβριδικών έργων ευθυγραμμισμένων με τους εθνικούς στόχους.

Ο κ. Στεφάτος υπογράμμισε παράλληλα ότι οι υδρογονάνθρακες αποτελούν πυλώνες της ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας και συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ όταν συνδυάζονται με άλλες τεχνολογίες αποτελούν μια πολύ ελκυστική πρόταση. Η ΕΔΕΥ έχει στόχο να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας με βάση και το ΕΣΕΚ και η στρατηγική της εδράζεται στην εφαρμογή του ESG, στην ίδρυση βραχίονα νέων έργων που θα προωθήσει σχέδια σχετικά με τον κλάδο όπως CCS, υπεράκτια αιολικά και πράσινο υδρογόνο.

"Οι υδρογονάνθρακες σε υβριδικά έργα μπορούν να εξασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα και την επιτυχία της μετάβασης", τόνισε σχετικά προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

(energypress)