Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση για ασφαλιστικά μέτρα κατά ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως συμβαίνει συχνά το τελευταίο διάστημα, έτσι και χθες η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ.ΕΛ.ΠΕ, διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία κλίματος έντασης μεταξύ των μελών του Σωματείου, κάτι που μόνο την εργοδοσία μπορεί να εξυπηρετήσει. 







Η χθεσινή τους ανακοίνωση ξεπερνάει και όλες τις προηγούμενες σε ψεύδη και ανακρίβειες, τις οποίες θα καταδείξουμε μια προς μια, ενώ τους χαρακτηρισμούς τους επιστρέφουμε. Εκτός όμως από αυτά, στην ανακοίνωση αυτή συναντάμε πρωτοφανείς αντισυνδικαλιστικές απόψεις, που μόνο σε ανακοινώσεις του ΣΕΒ θα μπορούσαμε να δούμε. 

  • ·  ΨέμαΝο1
    Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει υποβληθεί από 4 μέλη του Σωματείου, όχι από 660. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε απλά και μόνο βλέποντας την πρώτη σελίδα του δικογράφου. 
  • ·  ΨέμαΝο2
    Στις 7/10/2020 το Δικαστήριο δεν ανέβαλε την προσωρινή διαταγή. Την ΑΠΕΡΡΙΨΕ. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, απλά και μόνο βλέποντας την τελευταία σελίδα του δικογράφου. Καλό θα ήταν οι συνάδελφοι (για εμάς παραμένουν συνάδελφοι) να μάθουν να διαχειρίζονται τις ήττες και να τις παραδέχονται, είτε σε συνδικαλιστικό είτε σε δικαστικό επίπεδο. 
  • ·  ΨέμαΝο3
    Δεν υπάρχει κανένα θέμα «μη συμμόρφωσης» στο Καταστατικό. Αυτό αποδεικνύεται και από την απλή ανάγνωση των Πρακτικών του Δ.Σ. του Σωματείου. 

  • ·  ΨέμαΝο4
    Αναφέρουν ότι το χθεσινό δικαστήριο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω δήθεν άρνησής μας να παραστούμε ως δήθεν οφείλαμε. Η μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το Δικαστήριο δεν έγινε λόγω των απαγορευτικών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν και για τα δικαστήρια. Αν οφείλαμε να παρουσιαστούμε και δεν πήγαμε, γιατί να μην δικαστούμε ερήμην; Μήπως γιατί λόγω των μέτρων δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί δίκη με πλήρεις και κανονικούς όρους; Μια απλή ανάγνωση της ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 16/1/21 αρκεί για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ποιες δίκες διεξάγονται και ποιες όχι. 

  • ·  ΨέμαΝο5
    Η δήλωση που υπέβαλε προχθές η πλευρά των 4 (και όχι 660) συναδέλφων, εξέφραζε τη βούλησή τους να γίνει δίκη ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ. Δηλαδή οι συνάδελφοι ήθελαν να γίνει μια δίκη μόνο με την παρουσία δικηγόρων, χωρίς να μπορεί να παραστεί κανένας μας στην αίθουσα, χωρίς να καταθέσουν οι μάρτυρες μπροστά στο δικαστή και κυρίως, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε κι εμείς το μάρτυρα της άλλης πλευράς. Χωρίς να έχει ο δικαστής τη δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες, να ζητήσει διευκρινίσεις για να διαμορφώσει ορθή κρίση. Για να γίνει πιο αντιληπτό το θέμα, να σημειώσουμε δυο στοιχεία: 1. 
    Στις7.10.2020στηδιαδικασίατηςΠροσωρινήςΔιαταγής,ηΔικαστήςεξέτασεΟΛΟΥΣ

του παρευρισκόμενους για το θέμα, και όχι μόνο τους δικηγόρους, και τελικά ΑΠΕΡΡΙΨΕ την αίτηση. (Το ξαναλέμεΔεν ανέβαλεΑΠΕΡΡΙΨΕ). 

2. Μέχρισήμερα,δίκηχωρίςτηνεξέτασημαρτύρωνέχειεπιδιώξειμόνοηεργοδοσία για να κριθούν οι απεργίες μας παράνομες. 


· Ψέμα Νο 6
Δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη Δικαιοσύνη. Το λέμε για τρίτη φορά. Η Προσωρινή Διαταγή στις 7/10/2020 ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ, μετά από μια διαδικασία που το Σωματείο παραστάθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΑ μπροστά στο Δικαστή και εκτέθηκαν οι απόψεις για την εφαρμογή του καταστατικού ή όχι. Μήπως φοβάστε εσείς τη ΔικαιοσύνηΑν όχι και αφού λέτε ότι έχουν γίνει «πραξικοπήματα», γιατί δεν έχετε προσβάλλει τις αποφάσεις του Σωματείου από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα; 


Μάλλον κάτι έχετε καταλάβει λάθος ή κάτι θέλετε να κρύψετε!! Δεν γυρνάμε εμείς την πλάτη στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη και η Αλήθεια σας γυρνάνε την πλάτη

Να είστε σίγουροι ότι και οι συνάδελφοι σας έχουν γυρίσει την πλάτη, για τη συνειδητή διαστροφή της πραγματικότητας και κυρίως, για τις αντισυνδικαλιστικές πρακτικές που θέλετε να βάλετε από την κερκόπορτα, βλάπτοντας το Σωματείο και το Συνδικαλιστικό Κίνημα περισσότερο από οποιονδήποτε. 


Και εξηγούμαστε, το Σωματείο δεν θα ανεχθεί ούτε θα συρθεί σε δίκες χωρίς να πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις διεξαγωγής δίκαιης δίκης. Για το λόγο αυτό ο ίδιος ο νόμος ΑΠΟΣΥΡΕΙ από την εκδίκαση τις υποθέσεις που απαιτείται εξέταση μαρτύρων. Αυτό και μόνο αυτό προβλέπει η «ΚΥΑ Αριθμ. Δ1 α/ΓΠ.οικ. 3060/ΦΕΚ 98 Β’/16.1.2021». 


Και ας το ξαναπούμε για να κοπεί επιτέλους το ψέμα. Με τα μέτρα που ισχύουν και για τα δικαστήρια, απαγορεύεται η παρουσία μαρτύρων και διαδίκων και αποσύρονται οι δίκες από το πινάκιο. Αυτό έγινε και χθες και τίποτε παραπάνω. Αν ο νόμος επέτρεπε τη διεξαγωγή της δίκης και το Σωματείο δεν εμφανιζόταν, θα δικαζόμασταν ερήμην. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για... ελέφαντες.


Επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς, θα κλείσουμε με κάτι που είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι με το νέο νόμο για την Covid-19, «...ξεπερνιούνται τα προβλήματα και τα θέματα για τις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων και με Ηλεκτρονικά Μέσα». Πραγματικά δεν περιμέναμε ποτέ να διαβάσουμε κάτι τέτοιο από εκπροσώπους εργαζομένων και μέλη Σωματείων. Καλύτερη πάσα στην εργοδοσία δεν έχει δοθεί ποτέ. 


Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι συνδικαλιστές θα πρότειναν οι συνελεύσεις και οι ψηφοφορίες, ακόμα και οι μυστικές ψηφοφορίες, να γίνονται με ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία δε διασφαλίζουν ούτε τη συμμετοχή των εργαζομένων, ούτε το αδιάβλητο. Γιατί 

Ποιος διασφαλίζει ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι αδιάβλητηΠοιος διασφαλίζει ότι το μέλος ψηφίζει από τον υπολογιστή ή το κινητό του και δεν έχει μπροστά από την οθόνη του και οποιονδήποτε άλλονΕκτός και αν υπάρχει και ψηφιακό παραβάν και ψηφιακή εφορευτική επιτροπή και δεν το ξέρουμε


Αντίθετα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απομακρύνουν τους συναδέλφους, να απομακρύνουν το Σωματείο από τα μέλη του και στο τέλος να αποδυναμώσουν το Σωματείο. 

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι μεθοδεύσεις και οι σχεδιασμοί κυβερνήσεων και εργοδοσίας, με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ηλεκτρονικά μητρώα Σωματείων και φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης, αποσκοπούν στη φίμωση των συνδικάτων και στην πλήρη αποδυνάμωσή τουςώστε να περάσουν αθόρυβα τα περαιτέρω μέτρα για την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων της κοινωνίας συνολικά. 

Από ό,τι φαίνεται η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ έχει διαλέξει με ποια πλευρά θα συμπορευτεί. Τους παραδίνουμε στην κρίση σας