Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μανιάτης: Καλεί με Επίκαιρη Ερώτηση τον Πρωθυπουργό να απαντήσει ενώπιον της Βουλής για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας ανακοίνωσε πως θα κατέθετε σήμερα ο Βουλευτής Γιάννης Μανιάτης σχετικά με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που ξεπερνά την αρμοδιότητα του κάθε υπουργού, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του New Tv και την εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» με τον Γ. Παπαγιάννη. 


Ταυτόχρονα, ειδική αναφορά έκανε και σε άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε κατά την συνέντευξή του τα εξής:
Για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ καταθέτω σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, γιατί το θέμα πια ξεπερνά την αρμοδιότητα του κάθε υπουργού.
Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη κι έχει εισβάλλει η οικονομική αστυνομία στα γραφεία της ΔΕΠΑ, κατά τη διάρκεια της θητείας του διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος απομακρύνθηκε με απόφαση του κ. Σταθάκη. Ο κ. Κιτσάκος δημόσια λέει ότι έπαιρνε οδηγίες από υπουργούς της κυβέρνησης.
Άνθρωπος, ο οποίος συμμετείχε το βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 στη συνάντηση στο Μαξίμου με τον κ. Τσίπρα και μάλιστα στοιχημάτιζε για το αποτέλεσμα των εκλογών, από σερβιτόρος με μισθό 5.000€, βρίσκεται το 2017 να εισπράττει 205.000€ από τον κ. Λαυρεντιάδη και από 4-5 εταιρείες.
Νομιμοποιείται ηθικά να υπάρχει μια σχέση τέτοιου είδους που να εμπλέκει άνθρωπο του Μαξίμου χωρίς να έχει μια στοιχειώδη τεκμηρίωση;
Ο Πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα, γιατί εμπλέκονται 4-5 υπουργοί του και άνθρωπος που ήταν μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.