Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Νεοχημική: Με 73,53% το Carlyle Group

Στον όμιλο της Carlyle Group μεταβιβάστηκε το 73,53% της Νεοχημικής από τον κ. Λ. Λαυρεντιάδη και ξένους θεσμικούς επενδυτές στα 19 ευρώ. Ακολουθεί συγχώνευση με Green Bidco και δημόσια πρόταση στην ίδια τιμή.











Μεταβιβάστηκε το 73,53% των μετοχών της Νεοχημικής στα 19 ευρώ στην Green Bidco AEBE, θυγατρική της Carlyle Group, από τον βασικό μέτοχο κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ξένους θεσμικούς επενδυτές που κατείχαν σημαντικές θέσεις στην εταιρία. 

Η Carlyle θα προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών σε κυκλοφορία και θα λάβει όλα τα διαθέσιμα μέτρα, σύμφωνα με τους ισχύοντες ελληνικούς νόμους, προκειμένου να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Νεοχημικής στην ίδια τιμή. 

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Νεοχημικής αποφάσισε -κατόπιν πρότασης της μετόχου πλειοψηφίας με ποσοστό 73,54% Green Bidco- την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης των δύο εταιριών με τη μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας της Νεοχημικής (ενεργητικό και παθητικό) στην Green Bidco ΑΕΒΕ, έναντι απόδοσης στους μετόχους της εταιρίας προτεινόμενου τιμήματος εξαγοράς δέκα εννέα (19) ευρώ ανά μετοχή και με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού τη 15η Ιουνίου 2008. 

Η εξαγορά αυτή αποτελεί την πρώτη συναλλαγή της Carlyle στην Ελλάδα και αποτιμά τη Νεοχημική στα 749 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση παρέχεται από κοινοπραξία σημαντικών διεθνών και ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων. Η ABN Amro Corporate Finance Limited και η Sal Oppenheim jr. & Cie. KGaA είναι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Carlyle Group, ενώ νομικές συμβουλές παρέχουν οι Clifford Chance και η Καρατζά & Συνεργάτες. 

Ήδη, ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης μεταβίβασε μέσω της Proton τη συμμετοχή του στο fund της Carlyle Group, της τάξεως του 20%, στα 19 ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 136,800 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια πέρασαν και τα υπόλοιπα πακέτα μέσω της Πειραιώς. 

Τα πακέτα  (σύνολο 18) που πέρασαν αφορούν συνολικά σε 26.473.642 μετοχές και αντιστοιχούν στο 73,53% του μετοχικού κεφαλαίου της Νεοχημικής. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 502.999.198 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε διαδοχικά του άρθρα το euro2day.gr είχε αναφερθεί τόσο στην πρόθεση του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της Νεοχημικής και να επικεντρωθεί στην Alapis όσο και στις συζητήσεις του με ξένα funds για την πώληση του μεριδίου του.

*** Άμεσες πρωτοβουλίες του νέου μετόχου
Ταχύτατες διαδικασίες πραγματοποιούνται στη Νεοχημική από τον νέο της βασικό μέτοχο Carlyle Group καθώς λίγη ώρα μετά την απόκτηση του 73,53% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης συνεδρίασε το νέο διοικητικό της συμβούλιο και αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης της Νεοχημικής με τον βασικό της μέτοχο, την εταιρία ειδικού σκοπού Green Bidco AEBE 

Ειδικότερα, η Green Bidco θα απορροφήσει τη Νεοχημική μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% των μετοχών Νεοχημικής. Mε δεδομένο ότι η δημόσια πρόταση θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο για να εκδηλωθεί και να ολοκληρωθεί, η ταχύτατη έναρξη της προετοιμασίας συγχώνευσης αποδίδεται σε προσπάθεια σύντμησης του χρόνου. 

Η συγχώνευση θα διενεργηθεί με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού τη 15η Ιουνίου 2008. 

Σημειώνεται ότι αποτελεί πάγια πρακτική στα leverage buy out deals η εξαγοράζουσα εταιρία (η Bidco AΕΒΕ στην προκειμένη περίπτωση) να συγχωνεύεται με την εξαγορασθείσα (Νεοχημική) προκειμένου ο δανεισμός που συνάπτει για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά να εξυπηρετείται από τις ταμειακές ροές της εξαγορασθείσας. Αντίστοιχα παραδείγματα υπήρξαν στο Χ.Α. με τις Hyatt - ΑPAX, NotosCom - Tραμουντάνα. 

Το διοικητικό συμβούλιο όρισε την ελεγκτική εταιρεία BDO Πρότυπος Ελληνική Ελεγκτική Α.Ε. και συγκεκριμένα τον κ. Τσαμάκη Ανδρέα του Δημητρίου (ΑΜ ΣΟΕΛ 17001) ορκωτό ελεγκτή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του Ν. 2166/1993. 

Η τελική απόφαση της συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση της λήψης σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Νεοχημικής καθώς και της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Green Bidco ΑΕΒΕ. 

Ταυτόχρονα, η Deutsche Bank AG, London Branch (Deutsche Bank) εξέδωσε γνωμάτευση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ότι το προτεινόμενο τίμημα συγχώνευσης είναι από οικονομικής άποψης δίκαιο προς τους μετόχους της εταιρίας, υπό την επιφύλαξη ορισμένων προϋποθέσεων, περιορισμών και όρων. 

Οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι Deutsche Bank AG, London Branch και Dresdner Kleinwort Limited ενεργούν ως οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρίας. 


---Η ανακοίνωση της Νεοχημικής"Η εταιρία  Νεοχημική, κατόπιν γνωστοποίησης που έλαβε από τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (υπό την ιδιότητα του προέδρου, εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας), γνωστοποιεί ότι ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης προέβη σήμερα 9/5/2008 σε πώληση 7.200.000 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, οι οποίες αντιστοιχούν στο 20% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, στην Green Bidco Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία, έναντι τιμήματος 19 ευρώ για κάθε μετοχή. 

Η ως άνω πώληση διενεργήθηκε σε εκτέλεση της από τις 8/5/2008 σχετικής συμφωνίας πώλησης μετοχών μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν κατέχει πλέον καμία μετοχή στην εταιρία."

----Αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ.

Η εταιρία Νεοχημική γνωστοποιεί τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στη συνεδρίασή του στις 9/5/2008, μετά την από 9/5/2008 παραίτηση του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τη θέση του προέδρου και εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας

1. Ο κ. Ευάγγελος Λόλας του Βασιλείου εξελέγη νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντους μέλους του Δ.Σ. κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ., ήτοι μέχρι τις 13/6/2011. Η εκλογή του κ. Ευάγγελου Λόλα θα τεθεί προς επικύρωση στην αμέσως επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. 

2. Το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας νέο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, αντιπρόεδρο διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος σύμβουλο της εταιρίας, ορίζοντας παράλληλα τα εκτελεστικά και τα μη εκτελεστικά μέλη του, σύμφωνα με τον Ν. 3016/2002, ως εξής: 

(1) Παναγιώτης Δαμηλάκος του Βρασίδα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και μη εκτελεστικό μέλος

(2) Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης του Ιωάννου, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μΜέλος. 

(3) Κωνσταντίνος Μούτσος του Ανδρόνικου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και εκτελεστικό μέλος. 

(4) Ευάγγελος Λόλας του Βασιλείου, μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

(5) Νικόλαος Καραντάνης του Κων/νου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου. 

Η θητεία του ως άνω διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 13/6/2011, δυναμένη να παραταθεί μέχρι την πρώτη τακτική γενική συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του. 

*** Ανακοίνωση της Carlyle Group 

Η διεθνής εταιρία private equity Carlyle Group ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση ποσοστού 73,54% των μετοχών της Νεοχημική - Λ.Β. Λαυρεντιάδης Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία (σύμβολο Χ.Α.: ΝΕΟΧΗ) έναντι τιμήματος 19 ευρώ ανά μετοχή, σε διαδοχικά πακέτα συναλλαγών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και ακολούθως θα προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών σε κυκλοφορία και θα λάβει όλα τα διαθέσιμα μέτρα, σύμφωνα με τους ισχύοντες ελληνικούς νόμους, προκειμένου να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Νεοχημικής στην ίδια τιμή. Ποσοστό 20% των μετοχών αποκτήθηκαν από τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πρώην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο και υιό του ιδρυτή της Νεοχημικής, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές αποκτήθηκαν από διάφορους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Η συναλλαγή συνεπάγεται συνολική αποτίμηση για την επιχείρηση ύψους 749 εκατ. ευρώ. 

Η Νεοχημική είναι ανεξάρτητη εταιρία χημικών με έδρα το Παλαιό Φάληρο, η οποία επικεντρώνεται τόσο στη διανομή χημικών πρώτων υλών που προέρχονται από ένα ευρύ δίκτυο μεγάλων πολυεθνικών προμηθευτών χημικών προϊόντων όσο και στην παραγωγή και διανομή λιπασμάτων και πρώτων υλών για τη βιομηχανία χρωμάτων. Μέσα από το ισχυρό δίκτυο των εγκαταστάσεων της η Νεοχημική εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 πελάτες σε πληθώρα κλάδων δραστηριότητας, όπως τα είδη οικιακής και προσωπικής φροντίδας, τα τρόφιμα, τα χρώματα, τα λιπαντικά και τα ελαστικά, τις κατασκευές, τα γεωργικά προϊόντα και στον κλάδο αυτοκινήτων. 

Η Νεοχημική ιδρύθηκε το 1974 και έχει αναδειχτεί σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες στη διανομή και παραγωγή χημικών προϊόντων και σημειώνει ραγδαία επέκταση και σε γειτονικές χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές των Βαλκανίων. Η εταιρία διαθέτει και έχει πρόσβαση σε σημαντικές εγκαταστάσεις και ένα εκτεταμένο δίκτυο αποθήκευσης και διανομής. 

Ο δρ Κώστας Μούτσος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος της Νεοχημικής σχολίασε: "Η Νεοχημική με χαρά καλωσορίζει την Carlyle ως μέτοχο σε αυτήν τη ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Η Carlyle διαθέτει βαθιά γνώση του κλάδου των χημικών προϊόντων τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς και η διορατικότητα και στήριξή τους θα βοηθήσουν τη Νεοχημική να πραγματοποιήσει τη φιλόδοξη αναπτυξιακή της στρατηγική, ιδιαίτερα τώρα που σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο διανομής, αποθήκευσης και παραγωγής στα Βαλκάνια. 

Ο δρ Robert Easton, διευθύνων σύμβουλος της Carlyle Group ανέφερε: "Η σταθερή ανάπτυξη της Νεοχημικής που την ανέδειξε σε σημαντική θέση στην Ελλάδα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σκληρής δουλειάς και του οράματος της ισχυρής και αφοσιωμένης διοικητικής της ομάδας. Η Carlyle είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη που της δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσει τη Νεοχημική να φτάσει στο επόμενο επίπεδο της ανάπτυξής της, υποστηρίζοντας τα σχέδια της διεθνούς επέκτασής της και προσφέροντας πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Carlyle, προκειμένου να διευρύνει τη διεθνή πελατειακή της βάση". 

"Αυτή είναι η πρώτη επένδυση της Carlyle σε ελληνική εταιρία", συνέχισε ο κ. Easton. "Αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στις ισχυρές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, καθώς επίσης και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως κόμβου για επενδύσεις στην ανατολική Ευρώπη". 

Η Carlyle Group διαθέτει σημαντικό ιστορικό επενδύσεων στον τομέα των χημικών προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει την AZ Electronic Materials, έναν διεθνούς εμβέλειας προμηθευτή ηλεκτρονικών υλικών για τις βιομηχανίες ημιαγωγών και επίπεδων οθονών, που εξαγοράστηκε τον Σεπτέμβριο του 2004, και την H.C. Starck, έναν γερμανικό προμηθευτή ειδικών μετάλλων, εξελιγμένων κεραμικών και ηλεκτρονικών χημικών, ο οποίος εξαγοράστηκε με την Advent International τον Ιανουάριο του 2007. 

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε μέσω της Carlyle Europe Partners III, το τρίτο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο εξαγορών της Carlyle, το οποίο στο τέλος του 2007 είχε επενδύσεις 5,35 δισ. ευρώ. 

Η χρηματοδότηση παρέχεται από κοινοπραξία σημαντικών διεθνών και ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων. Η ABN AMRO Corporate Finance Limited και η Sal Oppenheim jr. & Cie. KGaA είναι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Carlyle Group, ενώ νομικές συμβουλές παρέχουν η Clifford Chance και η Καρατζάς & Συνεργάτες. 

Πληροφορίες για τη Νεοχημική 

Ο όμιλος Νεοχημική παράγει και διανέμει χημικά προϊόντα. Από την ίδρυσή του το 1974 έχει σημειώσει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει κατακτήσει ηγετική θέση στην παραγωγή και διανομή χημικών προϊόντων στην Ελλάδα, έχοντας παράλληλα σημαντική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης. Η Νεοχημική παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει πλαστικά, χρώματα και βερνίκια καθώς και λιπάσματα και αγροχημικά, ενώ διανέμει χύδην χημικές πρώτες ύλες σε ένα σημαντικό δίκτυο που υπερβαίνει τους 8.000 πελάτες στη νότια και ανατολική Ευρώπη. 


Πληροφορίες για την Carlyle Group 

Η Carlyle Group είναι ένας παγκοσμίου εμβέλειας οίκος ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity) με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 81,1 δισ. δολ., δεσμευμένα σε 60 χαρτοφυλάκια επενδύσεων. Η Carlyle επενδύει σε εξαγορές, σε επιχειρηματικά και αναπτυξιακά κεφάλαια, στην ανάπτυξη ακινήτων και σε χρηματοδοτήσεις στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη και στη Βόρεια και Νότια Αμερική, εστιάζοντας στην αεροπορική και αμυντική βιομηχανία, στην αυτοκινητοβιομηχανία και στις μεταφορές, σε καταναλωτικά προϊόντα και στο λιανικό εμπόριο, στην ενέργεια, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στην υγεία, στη βιομηχανία, στις υποδομές, στην τεχνολογία και στις υπηρεσίες, καθώς και στις τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ. Από το 1987 η εταιρία έχει επενδύσει 43,0 δισ. δολ. ιδίων κεφαλαίων σε 774 συναλλαγές συνολικής αξίας κτήσης περίπου 230 δισ. δολ. Η Carlyle Group απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζομένους σε 21 χώρες. Συνολικά, οι εταιρίες του χαρτοφυλακίου της Carlyle έχουν πωλήσεις που ξεπερνούν τα 87 δισ. δολ. και απασχολούν περισσότερους από 286.000 εργαζομένους διεθνώς (ηλεκτρονική διεύθυνση: www.carlyle.com). 

*** Ανακοίνωση για συγχώνευση Νεοχημικής - Green Bidco 

Η εταιρεία Νεοχημική ΑΒΕΕ (εφεξής η εταιρία) ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 του Ν. 3340/2005 και του άρθρου 2 της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 3/347/12.07.2005, ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στην από τις 9 Μαΐου 2008 συνεδρίασή του αποφάσισε κατόπιν πρότασης της μετόχου πλειοψηφίας με ποσοστό 73,54% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας (ήτοι 26.473.642 μετοχές και δικαιώματα ψήφου) με την επωνυμία Green Bidco Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρία (εφεξής Green Bidco ΑΕΒΕ) την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης μεταξύ της εταιρίας και της ανώνυμης Green Bidco ΑΕΒΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 παρ. 1 και των άρθρων 69 - 77 του Κ.Ν. 2190/1920, καθώς και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2166/1993, με τη μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας της εταιρίας μας (ενεργητικό και παθητικό) στην Green Bidco ΑΕΒΕ (η συγχώνευση) έναντι απόδοσης στους μετόχους της εταιρίας προτεινόμενου τιμήματος εξαγοράς δέκα εννέα (19) ευρώ ανά μετοχή της εταιρίας (το προτεινόμενο τίμημα συγχώνευσης) και με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού τη 15η Ιουνίου 2008. 

Η εταιρία Green Bidco ΑΕΒΕ είναι 100 % θυγατρική εταιρία του ομίλου Carlyle. Ο όμιλος Carlyle (εφεξής όμιλος Carlyle ή Carlyle) αποτελεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας οίκο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, με συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό ύψους 81,1 δισ. δολαρίων, το οποίο είναι κατανεμημένο σε 60 επενδυτικά κεφάλαια. 

Η Carlyle επενδύει σε εξαγορές επιχειρήσεων, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου και αναπτυξιακά κεφάλαια (venture & growth capital), ακίνητη περιουσία και μοχλευμένες χρηματοδοτήσεις (leveraged finance) στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη, στη Βόρεια και Νότια Αμερική, με έμφαση στους τομείς της αεροναυπηγικής και άμυνας, αυτοκινητοβιομηχανίας και μεταφορών, καταναλωτικών προϊόντων και λιανικής, ενέργειας, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υγείας, βιομηχανίας, υποδομών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών. 

Ήδη από το 1987 ο όμιλος έχει επενδύσει ίδια κεφάλαια ύψους 43 δισ. δολαρίων σε 774 συναλλαγές, συνολικής επενδυτικής αξίας 229,3 δισ. δολαρίων. Ο όμιλος Carlyle απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζομένους σε 21 χώρες. Συνολικά, οι εταιρίες στις οποίες συμμετέχει η Carlyle έχουν έσοδα που ξεπερνούν τα 87 εκατ. δολάρια και απασχολούν περισσότερους από 286.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για τον όμιλο Carlyle στο www.carlyle.com. Ο όμιλος Carlyle έχει σημαντικό ιστορικό σε επενδύσεις στον τομέα της χημικής βιομηχανίας, με κυριότερα παραδείγματα την εταιρία AZ Electronic Materials, έναν παγκόσμιο προμηθευτή ηλεκτρονικών υλικών στη βιομηχανία ημιαγωγών και flat-panel-display, η οποία αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004, και την εταιρία H.C. Starck, γερμανική εταιρία παραγωγής πολύτιμων μετάλλων, εξελιγμένων κεραμικών και ηλεκτρονικών χημικών, η οποία αποκτήθηκε από κοινού με την Advent International τον Ιανουάριο του 2007. 

Στις 9/5/2008 η Deutsche Bank AG, London Branch (Deutsche Bank), η οποία είναι διεθνής επενδυτική τράπεζα, εξέδωσε γνωμάτευσή της προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ότι το προτεινόμενο τίμημα συγχώνευσης είναι από οικονομικής άποψης δίκαιο προς τους μετόχους της εταιρίας υπό την επιφύλαξη ορισμένων προϋποθέσεων, περιορισμών και όρων που αναφέρονται στην εν λόγω γνωμάτευση. 

Το διοικητικό συμβούλιο όρισε την ελεγκτική εταιρεία BDO Πρότυπος Ελληνική Ελεγκτική Α.Ε. και συγκεκριμένα τον κ. Τσαμάκη Ανδρέα του Δημητρίου (ΑΜ ΣΟΕΛ 17001) ορκωτό ελεγκτή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του Ν. 2166/1993. 

Η τελική απόφαση της συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση της λήψης σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, καθώς και της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Green Bidco ΑΕΒΕ. 

Οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι Deutsche Bank AG, London Branch και Dresdner Kleinwort Limited ενεργούν ως οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρίας. 

Η Deutsche Bank υπόκειται στη γερμανική τραπεζική νομοθεσία (αρμόδια αρχή BaFin - Federal Financial Supervising Authority) και ελέγχεται από το Financial Services Authority για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Deutsche Bank ενεργεί αποκλειστικά για την εταιρία και για κανέναν άλλο σχετικά με τη συγχώνευση και δεν θα είναι υπεύθυνη ως προς κανέναν άλλο παρά μόνο ως προς την εταιρία όσον αφορά στην προστασία που παρέχεται στους πελάτες της Deutsche Bank και στην παροχή συμβουλών σχετικά με τη συγχώνευση. 

H Dresdner Kleinwort Limited, η οποία είναι αδειοδοτημένη και ελέγχεται από το Financial Services Authority, ενεργεί αποκλειστικά για την εταιρία και για κανέναν άλλο σχετικά με το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου και δεν θα είναι υπεύθυνη ως προς κανέναν άλλο παρά μόνο ως προς την εταιρία όσον αφορά στην προστασία που παρέχεται στους πελάτες της Dresdner Kleinwort Limited και στην παροχή συμβουλών σχετικά με το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου ή των πληροφοριών που αναφέρονται σε αυτό. 

ΠΗΓΗ: euro2day