Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Συμφωνία ναύλωσης πλοίου LNG μεταξύ της GasLog Partners και της Cheniere - Παράλληλα ναυπηγεί νέο πλοίο LNG στα κορεάτικα ναυπηγεία

Η GasLog Partners, θυγατρική της ναυτιλιακής εταιρείας GasLog στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έκλεισε συμβόλαιο μακροχρόνιας ναύλωσης του δεξαμενοπλοίου GasLog Sydney με την αμερικανική εταιρεία εξαγωγής LNG, Cheniere. 



Το συμβόλαιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2018. Η Cheniere έχει την επιλογή επέκτασης του συμβολαίου ναύλωσης μέχρι και δύο διαδοχικές περιόδους σε “κλιμακούμενες τιμές”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της GasLog Partners. 
Το GasLog Sydney είναι ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς LNG με κινητήρα τριπλού καυσίμου ηλεκτρικό ντίζελ και με ικανότητα μεταφοράς LNG 155.000 κυβικά μέτρα. Κατασκευάστηκε το 2013 και τώρα είναι ναυλωμένο σε μακροχρόνιο συμβόλαιο από την Shell μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.
Αυτή την στιγμή το πλοίο βρίσκεται στην αποβάθρα με σκοπό όπως αναφέρει η εταιρεία GasLog Partners στην ανακοίνωσή της, “να ενισχυθεί η μελλοντική του εμπορευσιμότητα μέσω της εγκατάστασης μονάδας επαναυγροποίησης”.
Ο Andy Orekar, chief executive Officer της GasLog Partners, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την συμφωνία ναύλωσης που επετεύχθει με την εταιρεία Cheniere, η οποία συμφωνία αποτελεί την δεύτερη συμφωνία αυτόν τον χρόνο με ένα “υψηλής ποιότητας και βεληνεκούς” εταίρο.
“Το συγκεκριμένο συμβόλαιο ναύλωσης διαφοροποιεί περαιτέρω την βάση πελατών μας και αυξάνει τα έσοδα μας από συμβόλαια, υποστηρίζοντας την, από χρόνο σε χρόνο, ανάπτυξη της διανομής από το 5% στο 7% το 2018”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Να σημειώσουμε ότι ο στόλος της GasLog Partners περιλαμβάνει 13 πλοία μεταφοράς LNG με μεταφορική ικανότητα κατά μέσο όρο περίπου 156.000 κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το site της εταιρείας.
Μια άλλη σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία GasLog, με έδρα το Μονακό, αποτελεί το γεγονός ότι η ναυτιλιακή εταιρεία διευρύνει τον στόλο της με την κατασκευή ενός νέου πλοίου μεταφοράς LNG που πρόκειται να κατασκευαστεί στα ναυπηγεία της νοτιοκορεάτικης Samsung Heavy Industries. 
Ειδικότερα, το καράβι θα διαθέτει μεταφορική ικανότητα 180.000 κυβικά μέτρα LNG, εφοδιασμένο με σύστημα πρόωσης XDF, όπως δήλωσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το καράβι, με νούμερο 2212, θα διαθέτει ρυθμό βρασμού 0.07% και θα είναι εξοπλισμένο με δυνατότητα επανυγροποίησης, όπως ανέφερε η εταιρεία.
Η παράδοση του συγκεκριμένου πλοίου προγραμματίζεται για τον Ιούλιο του 2019.
Σύμφωνα με το LNGWorldNews η GasLog λειτουργεί 24 πλοία μεταφοράς LNG συμπεριλαμβανομένου 12 δικά της, 9 να ανήκουν στην θυγατρική της εταιρεία, την GasLog LNG Partners και 3 πλοία ανήκουν στο παγκόσμιο κολοσσό ορυκτών καυσίμων, την Shell, με έδρα την Χάγη.