Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Μεγάλη επένδυση της ExxonMobil στη χημική βιομηχανία


Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil «ενεργοποιεί» επενδύσεις στο εξωτερικό, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό του. Σε αυτό το πλαίσιο, η ExxonMobil θα επενδύσει φέτος $1,4 δισ. σε ένα project αιθυλενίου στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας, σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ExxonMobil China, κ. Jean-Marc Taton, προέβη, στο πλαίσιο του Guangdong Provincial High-quality Development Conference, σε κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με το εν λόγω project. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το ύψος των επενδύσεων του ενεργειακού κολοσσού για την πρώτη φάση του project αιθυλενίου στην Κίνα ανέρχεται ήδη σε $4,16 δισ. Η πρώτη φάση του project αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική στα τέλη του τρέχοντος έτους, έπειτα από δοκιμαστική λειτουργία.

Επισημαίνεται ότι το project θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη εξ αυτών περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας ατμοπυρόλυσης και εγκαταστάσεων παραγωγής υψηλής απόδοσης πολυαιθυλενίου και πολυπροπυλενίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.