Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ΔΣ 15 11 23

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε χθες 15/11/23 τακτικό Δ.Στου ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκαν τα εξής θέματα :





  • -  Εγγραφές νέων μελώνΕγγράφηκαν στο Σωματείο μας τέσσερα (4) νέα μέλη (τρεις Δοκιμαστές Χημείου και μια Χειρίστριαοι οποίοι προήλθαν από τις λίστες επιλαχόντων για να καλύψουν κενά που είχαν δημιουργηθείΚαλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

  • -  Απόφαση δικαστηρίου για Εκπροσώπηση στη HoldingΕκδόθηκε η υπ.αριθ. 112/2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορώνεπί της αγωγής που έχουμε ασκήσει κατά της Helleniq Energy Α.Εγια το θέμα της Εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Στης και της ακύρωσης της Γενικής ΣυνέλευσηςΗ απόφαση όπως αναμέναμεείναι παραπεμπτική στην τακτική διαδικασία του ίδιου Δικαστηρίου.

  • -  ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΕνημερώθηκε το Δ.Σγια πολλοστή φοράότι το ομαδικό μας συμβόλαιο με την Εθνική ισχύει στο ακέραιο και ότι οι ανατιμήσεις που βλέπουμε όλοι μας στις επισκέψεις σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομείαπροκύπτουν από τις αναπροσαρμογές συγκεκριμένων ιατρικών ομίλωνΤο ίδιο συμβαίνει πανελλαδικά σε όλα τα Ομαδικά ΣυμβόλαιαΠραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της Εθνικής όπου ζητήθηκε επικαιροποίηση των παροχών (ρομποτικήπλαφόν στις αποδείξεις μετά τα 500 ευρώκαι ενημέρωση κάθε συναδέλφου για τις νέες πολιτικές χρεώσεωνΜέχρι και σήμερα δεν λάβαμε κάποια ενημέρωσηπαρά μόνο προφορικές δεσμεύσεις και για το λόγο αυτό από τις 17 Οκτωβρίου ζητήσαμε από την Εταιρεία τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμούμε στόχο να προκύψει ποιοτικότερο ομαδικό πρόγραμμα.

  • -  Νέο Έντυπο Αδειών Μετρήσεις ΑερίωνΕνημερωθήκαμε από συναδέλφους ότι η Διοίκηση της Εταιρείαςπροέβη σε ενημερώσεις και προωθεί σχέδιο ομογενοποίησης της διαδικασίας έκδοσης αδειών και μετρήσεων αερίωνΆμεσα ζητήσαμε συνάντηση με τη Διοίκηση και παράλληλα συγκαλέσαμε σύσκεψη στις ΒΕΑ με τους καθ ́ ύλην αρμόδιους συναδέλφους (Συντονιστές και Εργοδηγούςη οποία είχε ουσίακαθώς τέθηκαν όλοι οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις στο τραπέζι και επιτυχία γιατί η συμμετοχή ήταν μεγάληπαρότι κάποιοι «καλοθελητές» θέλησαν να την μποϋκοτάρουν.

    Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διοίκηση της Εταιρείαςστην οποία θέσαμε με επιχειρήματα τις θέσεις μας σε δύο άξονες:

    1. Επικοινωνιακόςζητήσαμε να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ στελεχών και εργαζομένωνέτσι ώστε να μεταφερθούν και να λυθούν όλοι οι προβληματισμοί που υπάρχουν από αυτούς που γνωρίζουν και λειτουργούν τα διυλιστήριαΔεν νοείται να αλλάζουν διαδικασίες με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και να μην είμαστε συμμέτοχοι.

    2. Βάση – Πλαίσιο εφαρμογήςμε βάση τη συζήτηση που κάναμε και την επεξήγηση που λάβαμε από πλευράς εταιρείας σχετικά με το νέο έντυπο αδειών και τις μετρήσεις αερίωνπροκύπτουν πολλά ερωτήματα και πολλά «κενά».

      Ζητήσαμε από τη Διοίκηση της Εταιρείας να δημιουργηθεί πλαίσιο και βάση (κάτι που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον στις ΒΕΑέτσι ώστε αυτό το πλάνο που έχεινα μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να επιβαρύνει τους εργαζόμενουςειδάλλως η εφαρμογή του θα δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και συνεπώς θα ναυαγήσειΣε όσα διυλιστήρια εφαρμόζεται κάτι παρόμοιοέχει ήδη δημιουργηθεί η απαιτούμενη δομή και βάση και αυτό στην περίπτωσή μας σημαίνει επιπλέον προσλήψεις και ανακατανομή των θέσεων εργασίας (προαγωγές).

      Αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα όπως και όλα τα υπόλοιπα με σοβαρότηταυπευθυνότητα και ακεραιότηταβάζοντας την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ.

      Εν αναμονή των πρωτοβουλιών και των αποφάσεων που θα ληφθούν από τη Διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμαθα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις και δράσεις μαςΜέχρι τότε σας καλούμε να έχετε μάτια και αυτιά ανοιχτά και να μας ενημερώνετε άμεσα για οποιοδήποτε θέμα υπάρχειαγνοώντας τις φωνές κάποιων«καλοθελητών» που με την ανεύθυνη και ανέξοδη στάση τουςπαίζουν τον γνώριμο σε όλους ρόλο τους.

       Εκχώρηση ποσοστού Μετοχών των ΕΛΠΕΣε συνέχεια των δημοσιευμάτων που συντηρούνται από τον Ιούλιοπερί ενδεχόμενης διάθεσης ποσοστού μέσω Χρηματιστηρίου από το ΤΑΙΠΕΔη θέση μας είναι πάγια και σταθερή.

      1. Ενεργοποιήσαμε τον πρώτο άξονα (επικοινωνιακόαπό τους τρειςσύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Στου ΠΣΕΕΠ (Συνεντεύξεις ΤύπουΕνημερώσεις ΚομμάτωνΕνημερώσεις Βουλευτών όμορων Δήμωνδιανομή έντυπου υλικούτοποθετήσεις στην Επιτροπή της Βουλήςσυνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Οικονομικών).

      2. Εν αναμονή των κινήσεων του ΤΑΙΠΕΔ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε και τους άλλους δύο άξονες (νομικό και συνδικαλιστικό).

      Άλλωστε η διορατικότητά μας με το αίτημά μας σε δύο Συνεντεύξεις (Δεκέμβριος 2022 και Σεπτέμβριος 2023) να ζητάμε την αναμεταβίβαση των μετοχών των ΕΛΠΕ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπουργείο Οικονομικών (Δημόσιοαποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις των μεγαλομετόχων.

      Κατατέθηκαν τρεις προτάσειςμία από το Προεδρείομία από τη ΣΥΝΔΕΣΥ και μία από το Αγωνιστικό Μέτωπο για τα νέα έντυπα αδείας καθώς και για την εκχώρηση ποσοστού Μετοχών των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕΔΗ πρόταση του Προεδρείου έλαβε 11 ψήφουςτης ΣΥΝΔΕΣΥ ψήφους και του Αγωνιστικού Μετώπου ψήφο.

      Νέες προσλήψεις εν αναμονή της προκήρυξης για τους Τεχνίτες Συντήρησηςσας ενημερώνουμε ότι ζητήσαμε από την Εταιρεία την πρόσληψη από τις λίστες επιλαχόντωντων απαραίτητων χειριστών για την κάλυψη των κενών που ήδη υπάρχουν καθώς επίσης και για έγκαιρη ένταξη και εκπαίδευση χειριστών ενόψει ανακοίνωσης του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης.

      Τέλος το Δ.Σψήφισε ομόφωνα τις οικονομικές εγκρίσεις που απαιτούνται για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων (Έκθεση Ζωγραφικήςγλυκά – βασιλόπιτεςδωροεπιταγές κ.α.) καθώς επίσης και την έγκριση για διοργάνωση των τραπεζιών βάρδιας και των χορών του ΠΣΕΕΠ.