Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΕΛΠΕ: Ενδιαφερόμαστε για ΔΕΠΑ Εμπορίας

Αλλαγή εταιρικής διακυβέρνησης ετοιμάζουν τα ΕΛΠΕ – Ενδιαφέρον να παραμείνουν με μεγαλύτερο ποσοστό στη ΔΕΠΑ Εμπορίας.











Την πρόθεση των ΕΛΠΕ να παραμείνουν στην αγορά του φυσικού αερίου υπογράμμισε η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους επεσήμανε πως δεν θα θέλουν να παραμείνουν με ποσοστό 35% στο σχήμα ΔΕΠΑ Εμπορίας, αλλά να πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό ή να αποχωρήσουν εντελώς από τη μετοχική σύνθεση.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, ανέφερε πως τους προβληματίζει η αναμπουμπούλα που υπάρχει στη ΔΕΠΑ. Σχετικά με τον διαχωρισμό της εταιρείας σε Εμπορίας και Υποδομών, σχολίασε: «Δεν θέλουμε να μείνουμε με 35% στην εμπορία. Οι υποδομές δεν μας ενδιαφέρουν αλλά μόνο η εμπορία».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ομίλου ανέφερε πως πρέπει να αλλάξει η εταιρική διακυβέρνηση του ομίλου. Μάλιστα ανέφερε πως διεθνής οίκος εκπόνησε μελέτη σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να εκλέγονται τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και την κατανομή αρμοδιοτήτων. Η μελέτη έχει κατατεθεί στους μετόχους για έγκριση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τακτική συνέλευση μέχρι τέλους του χρόνου.
(energyin)