Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Εκπαιδευτική Επίσκεψη των Νέων Τεχνικών Ασφαλείας (ΑΕΙ & ΤΕΙ) στις ΒΕΑ στα πλαίσια του σεμιναρίου 100 ωρών του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης της  συνεργασίας μας των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου και του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε  (Ελληνικό Ινστιτούτο  Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας).









Η εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας υλοποιήθηκε στα πλαίσια του σεμιναρίου 100 ωρών του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Η θεωρητική εκπαίδευση και η ξενάγηση στους χώρους του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκε από τον Τεχνικό Ασφαλείας της ΕΛ.ΠΕ / ΒΕΑ.




Στη δράση συμμετείχαν συνολικά  19 άτομα και περιλάμβανε θεωρητική εκπαίδευση 2 ωρών  με γενικά πληροφοριακά στοιχεία επικεντρώνοντας στις αρμοδιότητες του Τεχνικού Ασφαλείας καθώς και ξενάγηση 1 ώρας στους χώρους του Διυλιστηρίου.
Επιγραμματικά η θεωρητική εκπαίδευση περιελάμβανε τα εξής θέματα:

•             Βασικοί Κανόνες του Διυλιστηρίου
•             Πολιτική ΕΛ.ΠΕ  Υγείας, Ασφάλειας,  Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης
•             Αρμοδιότητες Τεχνικού Ασφαλείας
•             Διαδικασίες Ασφαλούς Λειτουργίας

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη δεξαμενή P-8711A όπου διεξάγονταν εργασίες αντικατάστασης ελασμάτων οροφής. Παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος των μέτρων ασφαλείας  κατά την εκτέλεση μιας εργασίας καθώς και ο εντοπισμός ενδεχόμενα ανασφαλών καταστάσεων του χώρου.

Όλοι οι συμμετέχοντες  καθώς και ο Τομέας Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε εξέφρασαν την ικανοποίησή τους,  για τη συνεργασία και τη συμβολή μας, στην επιτυχή επίσκεψη του εκπαιδευτικού τμήματος, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας.