Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Η ΓΣΕΕ θα υλοποιήσει καμπάνια με το μήνυμα ότι το συνέδριο της πρέπει να γίνει γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας

Μεγάλη καμπάνια σε εθνικό επίπεδο με το μήνυμα ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει η συνομοσπονδία, όπως επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της, Γιάννης Παναγόπουλος. 





Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγόπουλος ενημέρωσε συνδικαλιστικά στελέχη για τις εξελίξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μην γίνει, λόγω επεισοδίων,  το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που είχε προγραμματιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί στην   Καλαμάτα και μετά στη Ρόδο, αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΜΕ.
Επισήμανε ότι τα επεισόδια στη Ρόδο και την Καλαμάτα έγιναν «αν όχι με τη συνέργεια, με την εγκληματική ανοχή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας».

 Υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση τα συνδικάτα είναι εχθρός και πρόσθεσε ότι υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων μεταξύ ΚΚΕ και κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διάλυση της ΓΣΕΕ.
Τόνισε ότι οι δυνάμεις που έχουν αποφασίσει «να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα στη ΓΣΕΕ» θα ασκήσουν αστικές και ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στα συνέδρια.

Ένταση επικράτησε όταν στην εκδήλωση προσπάθησαν να παρέμβουν μέλη της «Εργατικής Ενότητας» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον κ. Παναγόπουλο «επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας». 

       Παρουσίαση της έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση
Νωρίτερα στην ίδια εκδήλωση, παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη μετά την παρουσίαση της στην Αθήνα, η έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) /ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση. Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία, ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αργείτης, σημείωσε ότι είναι λάθος το συμπέρασμα ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η χορήγηση της 13ης σύνταξης δεν μεταφράστηκε σε ανάπτυξη. 

Όπως ανέφερε, τα νοικοκυριά χρωστάνε και είναι αβέβαιο το αν η αύξηση του εισοδήματός τους θα μεταφραστεί σε άνοδο της κατανάλωσης.

Ο κ. Αργείτης επισήμανε ότι οι δείκτες της οικονομίας βελτιώθηκαν και ότι η οικονομία θα συνεχίσει να κινείται με θετικό πρόσημο. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι είναι ριψοκίνδυνο να λέμε ότι η οικονομία θα φτάσει γρήγορα σε διατηρήσιμη μεγέθυνση.