Τέλος μπαίνει στο σίριαλ με την “ακυβερνησία” στη ΔΕΠΑ, καθώς έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, αποφασίστηκε η μεταβίβαση των καθηκόντων που είχε ο Διυθυνων Συμβουλος κ. Τζώρτζης στον πρόεδρο της εταιρείας Β.Δότση.
Στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων συνέβαινε το πρωτοφανές, ο μεν κ. Σταθάκης να έχει “απολύσει” από τα τέλη Μαΐου τον κ.Τζώρτζη, ο οποίος όμως αρνούνταν να αποχωρήσει και ζητούσε να λάβει γραπτή απόφαση των μετόχων της εταιρείας, δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο με την σειρά του, επιφυλάσσονταν να λάβει αποφάσεις, αν πρώτα δεν συγκέντρωνε αποδείξεις που να τεκμαίρουν τη διοικητική δυσλειτουργία της εταιρείας.
Το προτελευταίο επεισόδιο του παραπάνω σίριαλ είχε διαδραματισθεί την περασμένη Τρίτη, σε συνάντηση που είχε συγκαλέσει στο υπουργείο Ενέργειας, ο Γιώργος Σταθάκης, με τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ (Ξενόφο, Λαμπίρη) και τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ, Ευ.Τσοτσορό. Σε εκείνη την συνάντηση ο υπουργός είχε μιλήσει για κατάσταση που δυσχεραίνει τον χειρισμό των εταιρικών υποθέσεων της ΔΕΠΑ και είχε ζητήσει από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι μέτοχοι να αντικαταστήσουν τον κ. Τζώρτζη, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητές του στον πρόεδρο της εταιρείας κ. Δότση.
Σε εκείνη τη συζήτηση είχε επισημανθεί ότι επικρατεί σύγχυση και αδυναμία χειρισμού ζητημάτων στη ΔΕΠΑ και ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συζήτηση είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συγκληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες γενική συνέλευση, προκειμένου να αντικατασταθεί άμεσα ο κ. Τζώρτζης. Ο τελευταίος ωστόσο επέμενε ότι θέλει να δει γραπτή απόφαση των μετόχων, παρ' ότι πλέον έχει αρθεί η εμπιστοσύνη από την πολιτεία προς το πρόσωπο του.
Το κομφούζιο αυτό διανθίζονταν τελευταίως με ερωτήματα από αρμόδιους φορείς της ενεργειακής αγοράς σχετικά με την λήψη αποφάσεων στη ΔΕΠΑ, ένταση στο μέτωπο των εργαζομένων που εξετάζουν νέες απεργίες, ενώ στο παιχνίδι είχαν μπει και οι νομικές υπηρεσίες της εταιρείας, που σε επιστολή τους προς τους μετόχους επεσήμαιναν μεταξύ άλλων, ότι η προφανής δυσαρμονία μεταξύ του εποπτεύοντος υπουργείου και του διευθύνοντος συμβούλου, «μοιραία και αυταπόδεικτα, δυσχεραίνει τον χειρισμό των εταιρικών υποθέσεων για τις οποίες χρειάζεται συνεργασία με την πολιτεία".