Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ηλίας Μελετίου: "To Χαϊδάρι είναι υπόθεση των ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι των μηχανισμών."

Από τα τέλη Οκτωβρίου που προσχώρησα στον συνδυασμό «Το Χαϊδάρι Ψηλά!» και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έως τώρα και ειδικά όσο ερχόμαστε πιο κοντά στην ημέρα των εκλογών, διαπιστώνω ότι παρά την δεκαετή οικονομική και όχι μόνο κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας συνεχίζουν οι έχοντες τοπικές θέσεις ευθύνης να συμπεριφέρονται με τις «αρρωστημένες» νοοτροπίες περασμένων εποχών. 










«Επαγγελματίες» δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν αλλάξει 4-5 δημοτικές παρατάξεις από τότε που ασχολούνται με τα κοινά, που σε πολλές περιπτώσεις, η μία με την άλλη δεν έχουν κανένα κοινό σημείο επαφής και το χειρότερο τα μέλη τους δεν ασκούν ούτε την στοιχειώδη υποχρέωση τους να παραστούν στα δημοτικά συμβούλια. 

«Συστημικά» τοπικά μέσα ενημέρωσης που για αυτά μερικοί συνδυασμοί και υποψήφιοι απλά δεν «υπάρχουν» και με αυτό τον τρόπο «ξεπληρώνονται» παλιά η και νέα «γραμμάτια». 

Υποσχέσεις ανέφικτες που δυστυχώς δίνονται από «νέους» αυτοδιοικητικούς «μεσσίες» ενώ ο κόσμος έχει βαρεθεί πλέον να ακούει από το πολιτικό προσωπικό «παχιά» λόγια. 
Μια ακραία τεχνητή πόλωση μεταξύ συγκεκριμένων δημοτικών παρατάξεων που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση συνεργάστηκαν (Λαϊκή Συσπείρωση – Χαϊδάρι Ξανά) στον β γύρο για το «καλό» του Χαϊδαρίου αλλά τώρα «τσακώνονται» πάλι για το «καλό» του, αγνοώντας ότι μετεκλογικά ελέω απλής αναλογικής, η συνεργασία είναι επιβεβλημένη για να υπάρξει διοίκηση στον δήμο Χαϊδαρίου. 

Όμως η αλήθεια είναι μια, στα μάτια του Χαϊδαριώτικου λαού, το μοντέλο διοίκησης που προβάλλουν είτε με το «κομματικό» είτε με το «κληρονομικό» μανδύα έχει πλέον «χρεοκοπήσει». 

Τα πολιτικά «ψωμιά» τους τελειώνουν. 

Το αυθεντικό νέο έρχεται με «φόρα» για να αλλάξει επιτέλους σελίδα η πόλη μας. 
Άλλωστε αυτό, αποδεικνύεται με την στελέχωση του συνδυασμού μας από ανθρώπους της εργασίας, καταξιωμένους επαγγελματίες που ο καθένας στο χώρο του δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε "πολιτικά παιχνίδια" η υπόγειες «συναλλαγές» αλλά έχουν όλοι κοινές αυτοδημιούργητες αναφορές. 

Χαίρομαι που η ιδιοσυγκρασία και ο κώδικας αξιών μου, συμβαδίζει με τα πιστεύω και την στάση ζωής ενός νέου αλλά συνάμα έμπειρου αυτοδιοικητικού, του επικεφαλής της παράταξης μας «Το Χαϊδάρι Ψηλά!», Αποστόλη Θεοφίλη. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους νέους ανθρώπους και δεν τους κατηγοριοποιώ με βάση ένα ψευδεπίγραφο ηλικιακό κριτήριο αλλά σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή νοοτροπίας στα κοινά της πόλης μας 
και αισθάνονται την ανάγκη να τελειώνουμε με τις παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος, να έρθουν να στηρίξουν τον έντιμο αγώνα μας. 

Αλλά και στους 10.000 χιλιάδες συνδημότες μας, που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δεν ψήφισαν, να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να έρθει στην πόλη μας! 

Όλοι ΜΑΖΙ γιατί το Χαϊδάρι είναι υπόθεση των ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι των μηχανισμών. 

Ηλίας Μελετίου 
Ιδιωτικός Υπάλληλος 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου με την παράταξη «Το Χαϊδάρι Ψηλά!»