Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα στις ΒΕΘ 27-9-2024

Συνάδελφοι-σες

Ενημερωθήκαμε ότι σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 έγινε άλλο ένα εργατικό ατύχημα σε εργολαβικό συνάδελφο μας αυτή την φορά στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στην Θεσσαλονίκη.





Ο 59χρονος συνάδελφος μας εργαζόταν στο τμήμα συντήρησης εξοπλισμού και έπαθε σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε σοβαρά εγκαύματα από συμπυκνώματα ατμού.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία όπου και παραμένει.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δυστυχώς και άλλα εργατικά ατυχήματα, όχι μόνο στα ΕΛΠΕ αλλά και στην Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Εκφράζουµε την αµέριστη συµπαράσταση µας και ευχόµαστε ολόψυχα καλή δύναµη και ταχεία ανάρρωση στoν εγκαυµατία συνάδελφο µας και θέλουμε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εργασία μας στα διυλιστήρια και να τηρούμε τα μέτρα ασφάλειας καθώς και να φοράμε πάντα τα απαραίτητα ΜΑΠ.

Συνάδελφοι-σες

καθημερινά αποδεικνύεται και ειδικά μετά από τέτοια περιστατικά ότι η φύση της εργασίας μας είναι δύσκολη, επικίνδυνη και απαιτητική. Είναι πια καιρός εργαζόμενοι και διοίκηση της εταιρείας να λάβουν αποφάσεις και να υλοποιήσουν επιτέλους, όλα εκείνα που διαχρονικά χρειαζόμαστε έτσι ώστε να επιστρέφουμε στα σπίτια μας και τις οικογένειές μας σώοι και αβλαβείς. 

Σας καλούμε να ενημερώνετε άμεσα το σωματείο όταν παρουσιάζεται κάποιο εργατικό ατύχημα ή στους χώρους εργασίας δεν έχουν λειφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να αποτρέπουμε τα ατυχήματα.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ