Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 72 δολ. κινείται το Brent, στα 69 δολ. το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή, λόγω των διαταραχών της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ μετά τον τυφώνα Francine που ανάγκασε την εκκένωση πλατφορμών παραγωγής.


Ρωσία: Μειωμένη κατά 14,5% η διύλιση πετρελαίου τον Σεπτέμβριο (Reuters)

Οι υπολογισμοί του Reuters έδειξαν σήμερα (13/9) ότι η διύλιση πετρελαίου στη Ρωσία έχει μειωθεί περαιτέρω αυτόν τον μήνα κατά 14,5% εν μέσω επιθέσεων ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και διακοπών λειτουργίας στις μονάδες.


Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα

Ξεκίνησε, από το ναυαγοσωστικό πλοίο «Aigaion Pelagos», η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion», το οποίο παρέμενε αγκυροβολημένο από τις 27 Αυγούστου με εστίες φωτιάς 72 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστολή ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 13.9.2024

Αρκετοί συνάδελφοί μας στις ΒΕΘ που διαμένουν ανατολικά της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα μετακίνησης από και προς την εργασία τους λόγω των εργασιών που εξελίσσονται στην Περιφερειακή οδό για την υλοποίηση του Flyover.




Δεκάδες οι προσφυγές κατά εταιρειών ορυκτών καυσίμων σε όλον τον κόσμο

Σε 86 ανέρχονται οι προσφυγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον κόσμο κατά μεγάλων εταιρειών πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, οι οποίες κατηγορούνται για την απορρύθμιση του κλίματος, και σε πάνω από το ένα τρίτο από αυτές αξιώνεται η καταβολή αποζημίωσης, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις Oil Change International και Zero Carbon Analytics.

Μειώθηκαν οι προβλέψεις του IEA για τη ζήτηση πετρελαίου φέτος

Μείωσε τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου του 2024 ο IEA, καθώς βλέπει να διαμορφώνεται στα 900.000 bpd, κατά 70.000 bpd ή 7,2% λιγότερα από πρότερη πρόβλεψη.



Goldman Sach για HelleniQ Energy: Στα 7,70 ευρώ η τιμή στόχος, σύσταση πώληση

Όπως αναφέρει η Goldman Sachs, η HelleniQ Energy ανακοίνωσε προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 232 εκατ., περίπου 5% πάνω από τη συναίνεση και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 64 εκατ. ευρώ, περίπου 16% χαμηλότερα της εταιρικής συναίνεσης ύψους 77 εκατ. ευρώ.


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

HELLENiQ ENERGY: Θερμή υποδοχή στην Ελληνική Αποστολή που επέστρεψε από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024»

Τις αθλήτριες και τους αθλητές  της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής που επέστρεψαν από τους Παραολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024» καλωσόρισε η HELLENiQ ENERGY, σε τελετή υποδοχής που διοργάνωσε προκειμένου να πει το δικό της «ευχαριστώ» στην ομάδα που σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά κάνοντας για ακόμα μία φορά όλη την Ελλάδα υπερήφανη.











EKO SERBIA SUPPORTED SERBIAN TEAM AT PARALYMIPC GAMES HELD IN PARIS

Following an unforgettable journey in the heart of Paris, the 2024 Paralympic Games have ended, leaving behind a legacy of courage, determination, and triumph. Over 4,000 athletes from across the world showcased their incredible talent and resilience, and among them, 22 Serbian Paralympians made their nation proud with their outstanding performances and unwavering spirit.







Energean: Νέο ρεκόρ παραγωγής τον Ιούνιο – Εκτίναξη 38% σε ετήσια βάση

 

Νέο ρεκόρ στην παραγωγή πέτυχε η Energean plc τον Ιούνιο, φθάνοντας τις 177 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, εκ των οποίων το 84% ήταν σε φυσικό αέριο.



Στρεβλώσεις στην εμπορία καυσίμων βλέπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Για ενδείξεις στρεβλώσεων στην εμπορία καυσίμων κάνει λόγο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών σε ανακοίνωσή του για τις λιανικές τιμές καυσίμων το έτος 2023-24.



Ένα βήμα πριν την επαναγορά του συνόλου των μετοχών της ΟΚΤΑ ο Όμιλος HELLENiQ Energy

Συνεχίζονται οι επαναγορές ιδίων μετοχών από την ΟΚΤΑ, θυγατρική του Ομίλου HELLENiQ Energy στη Β. Μακεδονία, και μάλιστα έχει πλέον φτάσει πολύ κοντά το σημείο που θα μπορεί να περάσει στα χέρια της μητρικής το σύνολο των μετοχών.


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΟΠΕΚ μειώνει ξανά την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση αργού το 2024

O ΟΠΕΚ υποβάθμισε την Τρίτη τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου το 2024 και κατέβασε τον πήχη και για το 2025.



Tax Foundation: Οι φόροι στα απροσδόκητα κέρδη προκαλούν στρεβλώσεις

Παρόλο που οι τιμές της ενέργειας έχουν μειωθεί από το ανώτατο σημείο τους, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να βασίζονται σε φόρους απροσδόκητων κερδών - εφάπαξ φόρος επιβάλλεται σε μια εταιρεία ή έναν κλάδο όταν οι οικονομικές συνθήκες οδηγούν σε μεγάλα, απροσδόκητα κέρδη — για τη χρηματοδότηση μέτρων ανακούφισης για τους καταναλωτές.

Motor Oil – Helleniq Energy: «Φλερτάρουν» με EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ – «Φουλάρουν» στις ΑΠΕ

Καθαρό ορίζοντα μέχρι το τέλος του έτους διακρίνουν Motor Oil και Helleniq Energy που με καθαρή αθροιστική κερδοφορία πρώτου εξαμήνου 2024, 556 εκατ. ευρώ (209 εκατ. καθαρά κέρδη η Helleniq και 347 εκατ. η Motor Oil) καταστρώνουν την αναπτυξιακή τους στρατηγική, «εξουδετερώνοντας» και την… απειλή της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε στα διυλιστήρια για τα «υπερκέρδη» του 2023.


Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Η Διακοπή των Εξαγωγών Αργού Από τη Λιβύη Ενισχύει Ανταγωνιστικές Ποικιλίες

Ειδικότερα, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τα μεγάλα λιμάνια της Λιβύης έχουν σταματήσει για μια εβδομάδα μετά τις τελευταίες μεγάλες ταραχές στη χώρα - μέλος του ΟΠΕΚ και η οποία παράγει περίπου το 1% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.


Συνεργασία Big Solar και HELLENiQ Energy στο φωτοβολταϊκό σταθμό των Μεγάρων

Η 
BIGSOLAR, από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής βασικού εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων της χώρας, επιλέχθηκε -μετά από διαγωνισμό- να προμηθεύσει στη HELLENiQ Renewablesθυγατρική της HELLENiQ ENERGY, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια για  τον νέο φωτοβολταϊκό σταθμό αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό, που κατασκευάστηκε στη Βιομηχανική Εγκατάσταση Μεγαρέων.

«Αρκούδα» στο πετρέλαιο η Morgan Stanley

Η Morgan Stanley μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή του αργού Brent για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς αυξάνονται οι προκλήσεις στη ζήτηση ενώ παραμένουν άφθονες οι προμήθειες.


HelleniQ Energy: Δωρεάν διάθεση 80.000 ιδίων μετοχών σε οκτώ δικαιούχους

H HELLENiQ ENERGY Holdings Α.Ε., ανακοινώνει ότι, σε εφαρμογή απόφασης της από 27 Ιουνίου 2024 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προέβη στις 6 Σεπτεμβρίου 2024 σε εφάπαξ δωρεάν διάθεση (μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής) 80.000 ιδίων, κοινών, ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, σε 8 δικαιούχους (οι «Δικαιούχοι») / μη εκτελεστικά μέλη του προηγουμένου Διοικητικού Συμβουλίου (με θητεία μέχρι την 27 Ιουνίου 2024), και συγκεκριμένα 10.000 μετοχές σε κάθε Δικαιούχο, όπως αναφέρονται στη συνέχεια:

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ρουμπινί: «Βλέπει» νέο πετρελαϊκό σοκ τύπου ’70

Αντιμέτωπη με ένα νέο πετρελαϊκό σοκ, ανάλογο με αυτό την δεκαετίας του 1970, θα μπορούσε να βρεθεί η παγκόσμια οικονομία, εάν κλιμακωθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, προειδοποιεί ο οικονομολόγος της Wall Street, Νουριέλ Ρουμπινί.


Elpedison: Συμφωνία Helleniq Energy-Edison για τα χωροταξικά της μονάδας στη Θεσσαλονίκη – Επί θύραις η έναρξη των προσφορών

Κοινό τόπο στο καθεστώς «φιλοξενίας» της μονάδας της Elpedison στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Helleniq Energy στη Θεσσαλονίκη, έχουν βρει σύμφωνα με πληροφορίες ο ελληνικός ενεργειακός Όμιλος με την Edison. 


HELLENiQ ENERGY: Στηρίζει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με Δωρεά 11 Απινιδωτών στο Παράρτημα Λαμίας

Σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, που εστιάζουν σε  βασικές κοινωνικές ανάγκες του νομού Φθιώτιδας προχώρησε για ακόμα μία χρονιά η HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του εμβληματικού αγώνα ΕΚΟ Acropolis Rally, ο οποίος διεξάγεται με Μέγα Χορηγό και Χορηγό Ονομασίας την ΕΚΟ.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 6.9.2024

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Μετά το πέρας των καλοκαιρινών αδειών και την επιστροφή όλων μας στην καθημερινότητα, οφείλουμε να σας παραθέσουμε μερικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εντός του καλοκαιριού.




ΟΠΕΚ +: Θα καθυστερήσει για δύο μήνες η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου του Οκτωβρίου

Ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αφού οι τιμές του αργού έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών, ανέφεραν στο Reuters την Πέμπτη τρεις πηγές από την ομάδα παραγωγών.

Dyukov (CEO Gazprom): Οι τιμές του πετρελαίου θα σταθεροποιηθούν σύντομα

Σταθεροποίηση στις τιμές του πετρελαίου σύντομα βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft, Alexander Dyukov, παρά τις τρέχουσες πιέσεις που έχουν οδηγήσει την τιμή του Brent κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι.


Στην Ιταλία "ποντάρει" η Σαουδική Αραβία για τις εξαγωγές πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Η Σαουδική Αραβία θεωρεί την Ιταλία ως χρήσιμο σύμμαχο για να τη βοηθήσει να παραδώσει πράσινη ενέργεια και καύσιμα - συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου που παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - στην Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Επενδύσεων του βασιλείου σύμφωνα με το Reuters.


Elpedison: Συμφωνία Helleniq Energy-Edison για τα χωροταξικά της μονάδας στη Θεσσαλονίκη – Επί θύραις η έναρξη των προσφορών

Κοινό τόπο στο καθεστώς «φιλοξενίας» της μονάδας της Elpedison στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Helleniq Energy στη Θεσσαλονίκη, έχουν βρει σύμφωνα με πληροφορίες ο ελληνικός ενεργειακός Όμιλος με την Edison. 


Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

HELLENiQ ENERGY- Α. Σιάμισιης: Επιβράδυνση στην Αγορά των ΑΠΕ Λόγω Περικοπών

 

Η HELLENiQ ENERGY Holdings ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα Β' Τριμήνου, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα €232 εκατ. και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €73 εκατ., ενώ συνολικά για το Α’ Εξάμηνο ανήλθαν σε €570 εκατ. και €236 εκατ. αντίστοιχα. Τα Δημοσιευμένα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν στα €209 εκατ. για το Α’ Εξάμηνο.


Helleniq Energy: Έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

Την πρόθεσή της για έναρξη υλοποίησης του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E.





HelleniQ Energy: Ξεκινούν οι αγορές ιδίων- "Προχειροδουλειά" η ανάλυση της Goldman

Tην καλύτερη δουλειά κάνει η δίοικηση της HelleniQ Energy ενεργοποιώντας το πρόγραμμα επαναγοράς των ιδίων μετοχών που αφορά  1 εκατ. μετοχές αριθμό, που αντιστοιχεί στο 0,327% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το εύρος τιμών θα είναι μεταξύ 5 και 15 ευρώ.



Στο -1,4% ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές και "μαζεύουν" – Προς διορθωτική συνεδρίαση στο ΧΑ

Πτωτικό ξεκίνημα της τάξης του 1,4% κατέγραψαν τα futures του DAX και αντίστοιχα του Euro Stoxx με τιμές 18.500 και 4.850 που δεν απέχουν πολύ από τα ιστορικά υψηλά, ενώ αντίστοιχα ο S&P «κάθεται» στις 5.500 μονάδες με πτώση 0,6%, απέχοντας 160 μονάδες από τα ιστορικά υψηλά του των τελευταίων ημερών.


Η ADNOC αποκτά μερίδιο 35% σε project υδρογόνου της Exxon

Το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της Exxon Mobil σε έργο πράσινου υδρογόνου στο Τέξας θα αποκτήσει η ADNOC, με τις 2 εταιρείες να ανακοινώνουν καθυστέρηση ενός έτους στην έναρξη λειτουργίας.



Ο ΟΠΕΚ+ επανεξετάζει την απόφασή του για αύξηση της παραγωγής

Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής που προγραμμάτιζε για τον Οκτώβριο εξετάζει ο ΟΠΕΚ+, εξαιτίας της σημαντικής πτώσης των τιμών, μετέδωσε το Bloomberg. 



Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Η Chevron ανεβάζει την παραγωγή σε δύο κοιτάσματα στον Κόλπο του Μεξικού

Η Chevron ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε τις εργασίες έγχυσης νερού στα έργα της εταιρείας, Jack/St. Malo και Tahiti στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού των ΗΠΑ, για την ενίσχυση της ανάκτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Αδύνατη η ρυμούλκηση του Sounion αναφέρει η ναυτική αποστολή της ΕΕ

Η ναυτική αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα αναφέρει ότι εγκαταλείπεται η προσπάθεια ρυμούλκησης του φλεγόμενου πετρελαιοφόρου “Sounion” που είχε γίνει στόχος των Χούθι.


Κύπρος: Αύξηση στις πωλήσεις πετρελαιοειδών το πρώτο 7μηνο του 2024

Αύξηση 1,6% σημείωσαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024 οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών στην Κύπρο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ ετήσια αύξηση 4,6% σημείωσαν μόνο τον Ιούλιο.


Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Βελτιωμένη λειτουργική απόδοση και αυξημένες εξαγωγές οδηγούν σε ικανοποιητικά αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου

Ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα και καλές λειτουργικές επιδόσεις, σε θετικό περιβάλλον διύλισης. Στα €570 εκατ. τα Συγκρίσιμα EBITDA Εξαμήνου και στα €236 εκατ. τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη.