Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΣΕΕΕΠΦΧ: Ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ στις 6 Απριλίου 2022


Συνάδελφοι-σες,
 

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ και σας καλούμε να δώσουμε μαζικά «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.






Η πανδημία ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία και οικονομία, και με έναν πόλεμο τις οικονομικές συνέπειες του οποίου δεν έχουμε δει ακόμα, οι συνάδελφοι μας έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια η

οποία έχει υποβαθμίσει το βιοτικό τους επίπεδο. 

Ζητάμε επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και μετά να παραδοθεί ο προσδιορισμός του στην ΕΓΣΣΕ(δηλαδή ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις)».

Διεκδικούμε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, «για τους ανυπεράσπιστους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα, με απόλυτη ελευθερία διαπραγμάτευσης των οικονομικών όρων και ταυτόχρονα καλούμε τις Ομοσπονδίες -να εκκινήσουν άμεσα διαδικασίες διαπραγματεύσεων και σύναψης κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις και όρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων μας».

 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί για την Αθήνα την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στην Πλατεία Καυθμώνος στις 11:00 και για την Θεσσαλονίκη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 10:30.

 

Πρέπει να δοθεί άμεσα ένα τέλος στην ακρίβεια, την φτώχεια και τις οικονομικές ανισότητες!! Άμεσα αυξήσεις στους μισθούς μας!!