Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Όλα έτοιμα για την δενδροφύτευση την Κυριακή 17 Μαρτίου που θα συμμετέχουν και οι συνάδελφοι μας στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης

Συνολικά 1.500 βραδυφλεγή φυτά (δενδρολίβανο, ακακίες και πικροδάφνες ) θα τοποθετηθούν στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) κατά μήκος της Περιφερειακής Οδού από τον κόμβο Φιλίππου μέχρι τον κόμβο Νεαπόλεως σε μήκος 1.100 μέτρων για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς.





Θωρακίζουμε το δάσος μας, όμως οι πιθανότητες πυρκαγιάς δεν μηδενίζονται. Για αυτό έχουμε πάντα το νου μας!

H Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε στα Social media "Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησα σήμε
ρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ευχαρίστησα όλους τους φορείς που θα συμβάλλουν στο να πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση απρόσκοπτα και με ασφάλεια, διότι θα γίνει σε σημεία πλησίον της Περιφερειακής Οδού, καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής.



Τα βραδυφλεγή φυτά τα προσφέρει η Δ/νση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και θα υιοθετηθούν για δύο χρόνια από τα ΕΛΠΕ (σωματείο εργαζομένων ΕΛΠΕ) και από εθελοντικές ομάδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.


Και φυσικά το δάσος το υιοθετούμε με αγάπη όλοι οι Θεσσαλονικείς!

Καλή μας επιτυχία.

Θέλω να ευχαριστήσω και τις δεκάδες εταιρείες, ομάδες πολιτών και σχολεία που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στη δενδροφύτευση, αλλά δε μπορούσαμε να δεχτούμε την στήριξή τους για λόγους ασφάλειας. Και μόνο οι καλές τους προθέσεις δείχνουν πως αγκαλιάζουμε όλοι το μοναδικό μας δάσος!"

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.