Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση για περιστατικό στη μονάδα 32 στις ΒΕΕ

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Χθες αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιτυχία και αμεσότητα ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που μπορούν να συμβούν στα Διυλιστήρια και συγκεκριμένα στηU - 32 στον αντιδραστήρα R3.




Το πρόβλημα της συγκεκριμένης μονάδας υπάρχει πάνω από ένα χρόνο και η αποκατάστασή του είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβρη του 2021. ΈναShutdown που δεν πραγματοποιήθηκε και πήρε αναβολή αρχικά για τον Μάρτη και τελικά τον Μάιο του 2022. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει φωτιά και ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε θύματα.

Η αυταπάρνηση των εργαζομένων και του προσωπικού της μονάδαςη έγκαιρη αντιμετώπιση από το άγημαδημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ομαλό σταμάτημα χωρίς το παραμικρό ατύχημα σε συναδέλφους και επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Καλούμε την Εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά την ολιγωρία που επιδείχθηκε στις αναβολές των Shutdown και να προγραμματίσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη Συντήρηση των Διυλιστηρίωνώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα ασφάλεια των εργαζομένων.

Τονίζουμε επίσης τις αρνητικές επιπτώσεις των αναβολών των προγραμματισμένων Συντηρήσεων των μονάδων στις ΒΕΘμε τα προβλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλομε ανύπαρκτο σχεδιασμό και πλάνο και με πειραματισμούςπου θέτουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και εγκαταστάσεις.

Κύριοι

Οι εργαζόμενοι δεν είναι παιχνίδιούτε θα περιμένουν περισσότερο για να γράψετε άλλη μία σελίδα στο βιογραφικό σαςΑλήθειαπώς πιστεύετε ότι θα«αντέξουν» εργαζόμενοι και εγκαταστάσεις;;;

Με ποιους εργαζόμενους θα κάνετε τα Shutdown;;; Με αυτούς που έχουν δώσει σώμα και ψυχή με δύο χρόνια συνεχή 12ωρα;;; Με αυτούς που ακόμα έρχονται από τις προσλήψεις με τους ρυθμούς που οδεύετε;;;

Τέλοςσας καλούμε να λάβετε άμεσα αποφάσεις και να προγραμματίσετε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη Συντήρηση των Μονάδων.