Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Στο Golden Hall ο πρώτος σταθμός ταχείας φόρτισης της Tesla – Μέσα στο 2021 οι σταθμοί σε Πάτρα, Λαμία και Θεσσαλονίκη

Έξι ταχυφορτιστές (superchargers) βρίσκονται εγκατεστημένοι και πλέον είναι διαθέσιμοι στο επιβατικό κοινό στον πρώτο σταθμό ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Tesla στην Ελλαδα.




Ο σταθμός βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall και είναι ο πρώτος από μια σειρά εγκαταστάσεων που αναμένεται να υλοποιήσει η Tesla στη χώρα μας.

Τρεις ακόμα σταθμοί επίκεινται μέσα στο 2021, με την Tesla να έχει ανακοινώσει μέσα από το διαδραστικό χάρτη που έχει στην ιστοσελίδα της ότι ο σταθμός στην Πάτρα αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, για να ακολουθήσει στο τρίτο ο σταθμός στη Λαμία και στο τέταρτο ο σταθμός στη Θεσσαλονίκη.

Φόρτιση σε λίγα λεπτά

Χρησιμοποιώντας τους 6 ταχυφορτιστές στο Golden Hall, οι οδηγοί των μοντέλων Model S, Model X και Model 3 του αμερικανικού κολοσσού θα μπορούν να φορτίζουν τα οχήματά τους σε λίγα μόλις λεπτά, αντί των κάποιων ωρών που διαρκεί η φόρτιση σε μια τυπική πρίζα οικιακού τύπου. 

Το κόστος ανέρχεται στα 0,35 ευρώ/kWh, κάτι που καθιστά τη φόρτιση φθηνότερη από τον ανεφοδιασμό ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης.