Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ(ΣΕΕΕΠΦΧ): ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15-2-2021

Συναδέλφισσες-οι

Την Πέμπτη 11/2/2021 έγινε ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης για τα παρακάτω θέματα:











1.     Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα με όσους Security της ESA δεν τους πληρώνουν την 6η μέρα, καθώς επίσης να ζητήσουμε να πληρωθούν τα υπόλοιπα κανονικών αδειών για το έτος 2020 των συναδέλφων μας σε Θεσσαλονίκη που εργάζονται στην ΕΚΟ.

2.     Να γίνει Γενική Συνέλευση για αλλαγή του Εργατικού Κέντρου από την Αθήνα και να μεταφερθούμε στης Ελευσίνας καθώς επίσης Οικονομικός Έλεγχος και ασφαλιστικά μέτρα σε περίπτωση που διαπιστωθούν αδικαιολόγητα ποσά από την προηγούμενη Διοίκηση μόλις λήξουν τα αυστηρά μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

3.     Να γίνει Οικονομικός Απολογισμός για τους μήνες από τον Σεπτέμβριο 2021 εως σήμερα για τα έσοδα του σωματείου από τις συνδρομές των μελών ώστε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε τις συνδρομές μας στην ΠΟΕ.

4.     Να σταλούν επιστολές στις Εργολαβικές Εταιρείες που δεν χορηγούν γάλα για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα Διυλιστήρια.

5.     Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Αίματος για τα μέλη του Σωματείου.

6.     Να γίνει έρευνα αγοράς και να πάρουμε προσφορές για Ομαδικό Πρόγραμμα Ιδιωτικής Ασφάλισης όλων των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ καθώς και των μελών των Οικογενειών τους.

7.     Να ζητήσουμε συνάντηση με την Διοίκηση των ΕΛΠΕ (είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης), ώστε να τους ενημερώσουμε και να εισηγηθούμε για τις επόμενες συμβάσεις πως μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας.

8.     Να ζητήσουμε οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στην Συντήρηση των ΒΕΑ να δίνουν τα λερωμένα ρούχα εργασίας στην εταιρεία που αναλαμβάνει να πλένει τα ρούχα και των υπολοίπων συναδέλφων μας.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων.


Συναδέλφισσες-οι

Ύψιστη προτεραιότητα για το συνδικάτο μας αποτελεί να βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας καθημερινά προς το καλύτερο όλων μας και να γίνονται όλες οι εργασίες με Ασφάλεια.