Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ρωσία προς OPEC+: Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Καθώς οι οικονομίες παγκοσμίως αρχίζουν να ανακάμπτουν και μαζί τους η ζήτηση πετρελαίου, δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που είχε αποφασίσει ο OPEC μαζί με άλλες χώρες-παραγωγούς, δήλωσε ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ, επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας.

Οι παραγωγοί έχουν αυτή τη στιγμή περικόψει κατά 10% τη συνολική παραγωγή τους, αφού η ζήτηση πετρελαίου μειώθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο στη διάρκεια της πανδημίας.
Το ενδεχόμενο παράτασης των περικοπών ή χαλάρωσής τους από τον Αύγουστο παραμένει ανοιχτό, αν και το ισχύον σχέδιο προβλέπει οι περικοπές να μειωθούν από 9,7 εκατ. βαρέλια τη μέρα αυτή τη στιγμή σε 7,7 εκατ. από τον Αύγουστο και η παραγωγή να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα έως τον Δεκέμβριο.
«Βλέπουμε ήδη ότι οι οικονομίες αρχίζουν να βγαίνουν από την κρίση του κορονοϊού και οι αγορές να ανακάμπτουν, υποστηρίζοντας τη ζήτηση πετρελαίου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν οι περικοπές για περισσότερο από έναν μήνα (και τον Ιούλιο)», δήλωσε ο Ντμίτριεφ στην εφημερίδα RBC.
(Liberal.gr)