Την λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου για την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΔΕΠΑ ζητά από ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ, με επιστολή του ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθακης.
Στην ουσία η επιστολή Σταθακη, ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να λήξει όσο το δυνατόν πιο άμεσα το θέμα με την αλλαγή ηγεσίας της ΔΕΠΑ, ει δυνατόν ακόμη και σήμερα.
Νωρίτερα, το energypress έγραφε:
Ζήτημα ημερών ή και ωρών η αλλαγή ηγεσίας στη ΔΕΠΑ - Καταβάλλεται προσπάθεια για άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης
Ταχύτατες διαδικασίες προκειμένου να λήξει όσο το δυνατόν πιο άμεσα το θέμα με την αλλαγή ηγεσίας της ΔΕΠΑ, έχει ζητήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από όλους τους εμπλεκόμενους, ο υπ. Ενέργειας Γ.Σταθάκης.
Στην κατεύθυνση αυτή οι διεργασίες ξεκινούν άμεσα, με στόχο να δοθεί η σχετική έγκριση από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου αν αυτό καταστεί εφικτό, να συγκληθεί ακόμα και σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ και στη συνέχεια Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα, και να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες του κ. Τζώρτζη στον σημερινό πρόεδρο της εταιρείας Βελισσάριο Δότση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Δημήτρης Τζώρτζης εμφανίζεται διατεθειμένος να μην δημιουργήσει προσκόμματα, ούτε θέτει κάποιους όρους, ωστόσο θεωρεί ότι για να γίνει η μεταβίβαση της ηγεσίας ομαλά, πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν τα εκκρεμή θέματα.
Η νέα διοίκηση Δότση θα έχει ως έργο την ομαλή λειτουργία της εταιρείας για εκείνο το ολιγόμηνο προφανώς διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρις ότου η επόμενη κυβέρνηση αποφασίσει να ορίσει την δική της διοίκηση στην ΔΕΠΑ.
Στην λογική αυτή, ο κ. Δότσης θα κληθεί να “τρέξει” την εταιρεία και να διεκπεραιώσει τις όποιες εκκρεμότητες προκύψουν, δίχως να αναλάβει προφανώς ο ίδιος σημαντικές πρωτοβουλίες.
Ένα θέμα που πιθανόν θα βρει μπροστά του θα είναι το εργασιακό, αφού οι πληροφορίες από το στρατόπεδο των εργολαβικών αναφέρουν ότι θα επιχειρήσουν να φέρουν προσεχώς ξανά στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους, ελπίζοντας να αποσπάσουν κάποια οφέλη.
Εννοείται ότι το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρείας θα το χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.
Σίγουρα η ΔΕΠΑ δεν θα παραμείνει ως έχει, καθώς το 35% ελέγχεται από τα ΕΛΠΕ, άρα οι δύο αποκρατικοποιήσεις εξαρτώνται άμεσα η μία από την αλλη. Ένα σενάριο επομένως θα μπορούσε να είναι η επιστροφή στο αρχικό σχέδιο, εκείνο που μιλούσε για πώληση του 65%, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε να επιλεγεί κάποια άλλη εναλλακτική ή να βρεθεί κάποια ενδιάμεση λύση.
(energypress)