Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Σε επιβεβαιωτική γεώτρηση στον «Γλαύκο» θα προχωρήσει η ExxonMobil

Επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα «Γλαύκος» θα πραγματοποιήσει η ExxonMobil, όπως η ίδια γνωστοποίησε μετά την επισημοποίηση της ανακάλυψης των 5 έως 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών υψηλής ποιότητας φυσικού αερίου στο τεμάχιο «10».







Για να δοθεί ακριβή στοιχεία για την επιβεβαιωτική γεώτρηση, δηλαδή το ακριβές σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί αλλά και τις ημερομηνίες που θα έχει στο σημείο το γεωτρύπανο για να πιάσει δουλειά, η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum θα πρέπει να ενημερώσει το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου με επίσημη επιστολή της το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Για την ώρα, στην έδρα της ExxonMobil στο Τέξας ξεκίνησαν οι εσωτερικές διαδικασίες για την έγκριση και του προϋπολογισμού των πέραν των 100 εκατ. δολαρίων που θα απαιτηθούν για την επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται στην Κύπρο υψηλόβαθμη ομάδα στελεχών της ExxonMobil, που θα εξετάσουν και τις δυνατότητες επέκτασης στην Κύπρο της παρουσίας της εταιρείας ή και της κοινοπραξίας που εκπροσωπεί.
(energyin)