Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ανακοινωση ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 01.10.2024

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες συνεχόμενων περιστατικών στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και σοβαρότατων ατυχημάτων συναδέλφων οι οποίοι φτάνουν σε σημείο να αποχωρούν από την εργασία τους με ασθενοφόρα.


• Το σλόγκαν “ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ” έχει πάει περίπατο.

• Το συγκεκριμένο σύστημα ποινών σε παραπτώματα συναδέλφων αλλά και η σημερινή εφαρμογή του αποδεικνύει πλέον ότι δεν διορθώνει τίποτα απολύτως, παρά μόνο δημιουργεί “πληγές” στους κόλπους των εργαζομένων και τίποτα περισσότερο.

• Η άμεση επικοινωνία και το κυριότερο η συνεργασία μεταξύ εργαζομένων και στελεχών της εταιρείας έχει χαθεί. Το χάσμα αυτό μεγαλώνει συνεχώς με δυσάρεστα για όλους αποτελέσματα. Καλές οι συσκέψεις δια ζώσης και μέσω teams, αλλά πρέπει να συνομιλήσουν με τον κόσμο για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι τα πραγματικά προβλήματα των διυλιστηρίων, τα οποία φτάνουν “ψηλά” πολύ διαστρεβλωμένα. Τα κενά και οι ελλείψεις είναι τεράστια.

• Η έλλειψη προσωπικού τεχνιτών επί σειρά ετών έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία κενών στην συντήρηση του εξοπλισμού και είναι ένα σοβαρότατο στοιχείο για την εξέλιξη της σημερινής κατάστασης.

• Η ανυπαρξία του σημερινού προεδρείου του σωματείου χωρίς καμία επαφή και κανένα σημάδι διαπραγμάτευσης με την διοίκηση, είναι κάτι το οποίο έχουμε καταλάβει άπαντες και μας προβληματίζει έντονα για το μέλλον.

Θα το επαναλάβουμε για όσες φορές χρειαστεί.

ΖΗΤΑΜΕ : ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ από πλευράς διοίκησης της εταιρείας έτσι ώστε να επιστρέφουμε και ΕΜΕΙΣ στα σπίτια μας υγιείς και αρτιμελείς.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ