Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Μέχρι τις 30 Απριλίου το πετρέλαιο θέρμανσης - Τον επόμενο μήνα, πιθανότατα, οι χαμηλές τιμές της βενζίνης στην αντλία των πρατηρίων

Η  επόμενη Πέμπτη, 30 Απριλίου, είναι η τελευταία ημέρα  διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με τους πρατηριούχους να παρατηρούν μία ασυνήθιστη σχετικά κίνηση τις αυτή την περίοδο, με δύο βασικούς παράγοντες να εξηγούν την εικόνα αυτή.


Η συνεχόμενη πτώση της διεθνούς τιμής πετρελαίου, έχει σαφώς ρίξει τις τιμές στην αντλία  ενώ και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ίσως επιβάλλουν να γεμίσουν κάποιοι καυστήρες αυτές τις ημέρες.
Κάποιοι βέβαια επιλέγουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης για την επόμενη χρονιά, χωρίς βέβαια οι παραγγελίες να είναι πολύ μεγάλες και μαζικές, υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις καταναλωτών οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευτούν ποσότητες για την επόμενη χειμερινή περίοδο.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με πρατηριούχους της περιοχής κινείται στα 0,8 ευρώ/λίτρο ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία πιθανή πτώση τις επόμενες ημέρες της τάξεως των τριών(3) ή τεσσάρων(4) λεπτών το λίτρο.
Με τη βενζίνη να κινείται λίγο κάτω από το 1,30/λίτρο οι πρατηριούχοι εκτιμούν πως ο επόμενος μήνας πιθανόν θα είναι αυτός που η τιμή στην αντλία θα χτυπήσει τις χαμηλότερες τιμές, χωρίς να καταγραφεί όμως ιστορικό χαμηλό μιας και οι υψηλοί φόροι κρατούν την τιμή των καυσίμων σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.
(e-ptolemeos.gr)