Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η προκήρυξη εκλογών βάζει «φρένο» στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ & ΕΛΠΕ

Τον Ιούνιο οδηγούμαστε στις κάλπες για εθνικές εκλογές κι αυτό θα έχει επίπτωση, εκτός από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, και στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΠΑ κι ΕΛΠΕ.








Ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες από τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη των περίπου 200 εργολαβικών υπαλλήλων και μόλις την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε από την ΔΕΔΑ η απόφαση να υλοποιηθεί τμήμα του σχεδιασμού εκείνου. Είναι δεδομένο όμως ότι με την προεκλογική περίοδο να τρέχει, αυτό θα πάρει αναβολή για Ιούλιο και μετά.

Το αδιέξοδο του διαγωνισμού φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα και από την ακύρωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων που είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 31 Μαΐου, προκειμένου να αποφασιστεί ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ στον τομέα της Εμπορίας και των Υποδομών.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν κυβέρνηση και διοίκηση για εμπαιγμό και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν τροφοδοτούν σήμερα με αέριο τα λεωφορεία της ΟΣΥ από τους δύο σταθμούς ΣΑΛΦΑ Α. Λιοσίων και Ανθούσας. Παράλληλα ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως το προσεχές Σάββατο για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται επί σειρά ετών στις εταιρείες και του ομίλου ΔΕΠΑ.

Ως προς την πώληση των ΕΛΠΕ, φαίνεται πως κι εκεί το πράγμα “ναυαγεί”. Εξάλλου, η κυβέρνηση αλλά και οι μέτοχοι αντιμετώπισαν το θέμα λιγότερο θερμά, μετά τον τελευταίο άγονο διαγωνισμό.