Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΠΑ καλά κρατούν

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από συμβασιούχους εργαζομένους της ΔΕΠΑ, στους οποίους τόσο η ηγεσία τους υπουργείου Ενέργειας όσο και η διοίκηση της ΔΕΠΑ είχαν υποσχεθεί τη μετατροπή των υφιστάμενων συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή τη μονιμοποίησή τους.





Χθες το μεσημέρι προέβησαν σε κατάληψη της αίθουσας του διοικητικού συμβουλίου ζητώντας να συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Δημήτριο Τζώρτζη, ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι θα προχωρούσε στην τακτοποίησή τους, αλλά τελικά υπαναχώρησε επικαλούμενος άρνηση κάλυψής του από τους μετόχους της εταιρείας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες που έχουν προκληθεί οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα τον κ. Τζώρτζη να εισηγηθεί τη λήψη νομικών μέτρων για κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, κάτι το οποίο αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή από τον πρόεδρο της εταιρείας, προκειμένου να μην οξυνθεί περισσότερο η κατάσταση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. 

Τα προβλήματα στην τροφοδοσία Ι.Χ. οχημάτων και λεωφορείων με φυσικό αέριο αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω, ενώ δεν αναμένεται σύντομα εκτόνωση της κατάστασης, δεδομένου ότι η προκήρυξη των εκλογών δημιουργεί πλέον προφανή αδυναμία τακτοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων.