Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ο Παναγιώτης Οφθαλμίδης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας και την λαϊκη αγορά του Περιστερίου

Ο κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης επισκέφθηκε νωρίς το πρωί το Κέντρο Υγείας στο Περιστέρι όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από προσωπικό για τα σοβαρα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του καθώς είναι υποστελεχωμένο και στην συνέχεια μετέβη στην Λαϊκη Αγορά του Περιστερίου.








Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εικόνα ο κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης και τόνισε ότι η ενίσχυση των κέντρων υγείας των Δήμων με έμφαση στην πρόληψη, είναι ψηλά στον προγραμματικό του σχεδιασμό.

Στην συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης στην επίσκεψη του στην Λαϊκή αγορά του Περιστερίου υποσχέθηκε στενή συνεργασία με τους πωλητές των λαϊκών αγορών.



«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών είναι σοβαρά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. 

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση των κατάλληλων υπηρεσιών και υποδομών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αγορών και η προστασία της υγείας των πολιτών.

Είναι απαράδεκτο να έχει αναλάβει μια τόσο σημαντική αρμοδιότητα η Περιφέρεια Αττικής και να μην έχει κάνει κανένα ουσιαστικό βήμα. Η σημερινή ηγεσία της θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι μόνο για να εισπράττει από τους πωλητές των λαϊκών αγορών, αλλά και να προσφέρει ουσιαστικό έργο» σημείωσε ο Παναγιώτης Οφθαλμίδης.




Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της Λαικής Αγοράς του Περιστερίου επισήμαναν στον κ. Παναγιώτη Οφθαλμίδη ότι ο κλάδος τους αντιμετωπίζεται με απαξίωση από την Περιφέρεια και την πολιτεία, ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο εποπτικό προσωπικό, ούτε οργανωμένη υπηρεσία, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού ακόμα και οι υπάρχουσες δομές υπολειτουργούν.