Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Βουτιά για το πετρέλαιο λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων

Η αύξηση των αποθεμάτων υπερκαλύπτει τις γεωπολιτικές ανησυχίες.









Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου  καθώς δέχεται πιέσεις από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων υπερκαλύπτοντας ουσιαστικά τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι οποίες ήταν διάχυτες κατά το τελευταίο τρίμηνο και ωθούσαν ανοδικά τις τιμές.

Το αργό διαπραγματεύεται στα 61,72 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,15% και το brent στα 70,40 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,49%. 
Οι γεωπολιτικές ανησυχίες συμπεριλαμβανομένης της αναταραχής στη Βενεζουέλα και των αυστηρότερων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στις ιρανικές εξαγωγές αργού, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών τον Απρίλιο. Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ισχυρή αμερικανική και ρωσική παραγωγή πετρελαίου, η οποία ώθησε το brent κάτω από το όριο των 70 δολαρίων.
Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε ότι η παραγωγή θα φθάσει κατά μέσο όρο στα 12,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος και στα 13,1 εκατομμύρια το 2020.
«Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των αποθεμάτων έχει επηρεάσει την αγορά, η οποία παρουσίασε είδε την κατάσταση να αναστρέφεται μετά από τα σχόλια του υπουργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, ότι το ΟΠΕΚ + θα μπορούσε να επεκτείνει τη συμφωνία των περικοπών στην παραγωγή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η αγορά αγνόησε επίσης σε μεγάλο βαθμό την αυξανόμενη αναταραχή στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της στρατηγικής για τα βασικά προϊόντα της ING.