Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στη 2η Διεθνή Ακαδημία για τους «Μελλοντικούς Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετείχε στη τελετή έναρξης της 2ης Διεθνούς Ακαδημίας για τους «Μελλοντικούς Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης» ("Energy Union Future Leaders" Academy), που οργανώθηκε από το Greek Energy Forum σε συνεργασία με το ACT - American College of Thessaloniki, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κ. Maroš Šefčovič, Αντιπροέδρου υπεύθυνου για την Ενεργειακή Ένωση της ΕΕ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό μέσω video στους παρευρισκόμενους.




Η κα Λιάνα Γούτα, Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Ομίλου, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο πάνελ για την Ενεργειακή Μετάβαση, μαζί με διακεκριμένους ομιλητές, τους κ. Ivan Pineda (WindEurope), κ.Μιχάλη Μαθιουλάκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονία), κ.Γεράσιμο Αυλωνίτη (ΔΕΣΦΑ), κ. Αλέξανδρο Λαγάκο (Blue Grid).

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών ήταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey Pyatt, μέλη της Ευρωβουλής και επαγγελματίες από ηγετικές ενεργειακές εταιρείες.

Η ασφάλεια εφοδιασμού στον τομέα πετρελαίου και αερίου, οι γεωπολιτικές προκλήσεις και η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες χρηματοδότησης της ενεργειακής αποδοτικότητας, η εμπορία ενέργειας, η ενέργεια στη ναυτιλία, η ευρωπαϊκή τεχνολογία και καινοτομία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης, και αναπτύχθηκαν σε λεπτομέρεια στη διάρκεια των 3 ημερών της Ακαδημίας.

Η 2η Ακαδημία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Στόχος της Ακαδημίας είναι να εκπαιδεύσει φοιτητές και νέους επαγγελματίες από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη σημασία της ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης και τα οφέλη για την περιοχή και να υπογραμμίσει το αναπόσπαστο στοιχείο της περιφερειακής σημασίας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική.