Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Goldman Sachs: Στα 80 δολάρια η τιμή του brent έως το τέλος του έτους

Στα 80 δολάρια ανά βαρέλι διατηρεί τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου brent  η Goldman Sachs.














Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πωληθεί απότομα αυτό το μήνα λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας της ζήτησης και των μειωμένων φόβων για τις απώλειες εφοδιασμού του Ιράν.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs οι εξαγωγές του Ιράν θα μειωθούν περαιτέρω ενόψει της χαμηλής πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας του ΟΠΕΚ ότι η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα αποδειχθεί ανθεκτική.
Ως αποτέλεσμα, διατηρεί την πρόβλεψη των τιμών του Brent για το τέλος του έτους ύψους $ 80 / bbl, με χαμηλή θέση στην επανεισαγωγή των κυρώσεων του Ιράν την επόμενη εβδομάδα, οι οποίες δείχνουν βραχυπρόθεσμη ανοδική πορεία.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα οι  ανησυχίες για την ζήτηση αυξάνονται εδώ και μήνες, λόγω των απογοητευτικών αναγνώσεων της EMn το 2ο εξάμηνο, παράλληλα με την αποδυνάμωση των αναθεωρημένων περιθωρίων και των πολυετών υψηλών τιμών λιανικής.
Ωστόσο όπως επισημαίνει αυτές οι ανησυχίες είναι πιθανόν υπερβολικές.

Οι προβλέψεις για την αύξηση της ζήτησης, ενώ μειώθηκαν ελαφρώς σε 1 .55 mb / d και 1 .45 mb / d το έτος 2018-19, παραμένουν πάνω από τις προσδοκίες βοηθώντας στη συγκρατημένη μεταβλητότητα της ζήτησης.
 Πρώτον, η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2018 πιθανότατα δεν είναι τόσο άσχημη όσο εμφανίζεται αρχικά.
Δεύτερον, η κινεζική ζήτηση συνεχίζει να προκαλεί έκπληξη στην ανοδική πορεία, παρά τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της δραστηριότητας.
 Τρίτον ο αρνητικός αντίκτυπος των υψηλότερων τοπικών λιανικών τιμών θα παραμείνει συγκρατημένος το 2018 και θα διαλυθεί μέχρι τα μέσα του 2019 στα τρέχοντα επίπεδα πετρελαίου και δολαρίου, τα οποία αποτελούν τις βασικές μας προβλέψεις.
Τέταρτον, οι οικονομολόγοι της τράπεζας προβλέπουν ην ανθεκτική παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς η υπεραπόδοση των ΗΠΑ  σταδιακά θα αντιστρέφεται και η ζήτηση ενέργειας από πετρέλαιο ενδέχεται επίσης να επιβραδυνθεί στη Μέση Ανατολή το επόμενο έτος.