Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Τι συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με στελέχη των Deutsche Telekom, RWE και Enel - Ενδιαφέρον για τον τομέα ενέργειας στην Ελλάδα

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών που έχουν επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας στην Ελλάδα είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη Srini Gopalan και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου OTE, Μιχάλη Τσαμάζ. Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, βρέθηκε το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου OTE και εξετάστηκε η δυνητική συνεισφορά της DT στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό.
Γνωστοποιήθηκε ακόμη η πρόθεση του ομίλου να λάβει μέρος στην Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα με στόχο τη διάθεση εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων internet μέσω δικτύου οπτικών ινών αλλά και η πρόθεση του ομίλου να επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G).
Οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom και του ομίλου OTE ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας εντός της επόμενης διετίας.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δρ. Schmitz, CEO και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της RWE, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας παγκοσμίως. Στη συζήτηση εστίασαν στην τομέα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας Enel Green Power, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή στην επένδυση για το αιολικό πάρκο στον Καφηρέα Ευβοίας, που ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει αύριο Τρίτη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το έργο θα καλύψει την ηλεκτροδότηση 130.000 νοικοκυριών, μειώνοντας τις λιγνιτικές καύσεις της χώρας μας κατά 450.000 τόνους και το ενεργειακό αποτύπωμά της κατά σχεδόν μισό εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα.
Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για απεξάρτηση της Ελλάδας από τον λιγνίτη έως το 2028 και στον σχεδιασμό που προβλέπει πως οι ανανεώσιμες πηγές θα παράγουν ως το 2030 το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας.