Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΗΠΑ: Αυξάνουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Δυτική Αφρική

Τα αμερικανικά διυλιστήρια εισήγαγαν το περασμένο τρίμηνο πετρέλαιο από τη Δυτική Αφρική με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, όπως έδειξαν τα τελωνειακά στοιχεία, αγοράζοντας “φιλικό” προς τη βενζίνη αργό πετρέλαιο, καθώς αύξησαν την παραγωγή καυσίμων κίνησης για να καλύψουν τη θερινή ζήτηση , σύμφωνα με το Reuters.


Οι εισαγωγές από χώρες της Δυτικής Αφρικής, κυρίως από τις επιχειρήσεις της ανατολικής ακτής των PBF Energy, Phillips 66 και Monroe Energy, ήταν τουλάχιστον 11,6 εκατομμύρια βαρέλια το δεύτερο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία των αμερικανικών τελωνείων και της παρακολούθησης πλοίων στο Refinitiv Eikon, το υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ακόμη και όταν οι τιμές για τα αργά πετρέλαια Qua Iboe και Yoho της Νιγηρίας άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ. Το Qua Iboe είχε κατά μέσο όρο premium 4,20 δολάρια σε σχέση με το χρονολογημένο Brent κατά το τρίμηνο.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο. Η κατανάλωση έφτασε τα 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ. Οι τιμές της βενζίνης στην ανατολική ακτή ήταν 4,50 έως 5 δολάρια ανά γαλόνι.

Οι εισαγωγές από τη Δυτική Αφρική αυξήθηκαν τον Μάιο με 5,2 εκατομμύρια βαρέλια να εκφορτώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό τους σε σχέση με τον Απρίλιο. Το ελαφρύ πετρέλαιο, όπως αυτό από τη Δυτική Αφρική, τυπικά παράγει μεγαλύτερο ποσοστό βενζίνης από το βαρύ πετρέλαιο.