Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για Έκτακτο ΔΣ 18 08 2023

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.ΣΠΣΕΕΠ μετά από επιστολή των συναδέλφων της ΣΥΝΔΕΣΥ με θέμα : «Απόλυση συναδέλφου – Αποφάσεις». Σημειωτέονείχε προηγηθεί τηλεφωνική ενημέρωση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα αυτό.




Στο Δ.Σζητήθηκαν και δόθηκαν όλες οι απαντήσεις σχετικά με την απόλυση συναδέλφου από τις ΒΕΘαπό τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ και μέλος της Επιτροπής για τη Βία και την Παρενόχληση.

Επιπλέον αναλύθηκε και γνωστοποιήθηκε στα μέλη του Δ.Σότι το γεγονός του ξυλοδαρμού συναδέλφου εργολαβικούδεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικόαλλά υπήρχε ένας ογκωδέστατος φάκελος με αναφορές βίαιης και παραβατικής συμπεριφοράς εις βάρους του συναδέλφου που κατηγορείταιεδώ και πολλά χρόνια.Και ενώ υπήρχε πληθώρα αναφορών για τον συγκεκριμένο συνάδελφομένανε απλά «αναφορές», κάτι το οποίο θα επιφέρει ευθύνες και ποινές σε στελέχη της ιεραρχίας.

Στο τέλος της συνεδρίασης η παράταξη της ΣΥΝΔΕΣΥ κατέθεσε πρόταση απεργιακών κινητοποιήσεων για το θέμα αυτό (24ωρες, 48ωρες κτλ), πρόταση η οποία απερρίφθη με ψήφους ΥΠΕΡ και 11 ΚΑΤΑ.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο κατέθεσε δική του πρότασηγια ανοιχτό Δ.Σκαι να συνδεθεί η εν λόγω απόλυση με το θέμα της διαθεσιμότητας των δύο συναδέλφων από τις ΒΕΕη οποία επίσης απερρίφθη όντας εκτός διαδικασίαςάτοπηάκαιρη και συνδέοντας ανόμοια πράγματα.

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι
Στόχος όλων μας είναι να συνταξιοδοτηθούμε από αυτή την Εταιρεία
που εμείς

στηρίζουμε καθημερινάυγιείς και με το κεφάλι ψηλά.

Κανείς δε χαίρεται όταν κάποιος συνάδελφος απολύεται.

Κανείς όμως δεν επικροτείούτε μπορεί να υποστηρίξει ανάρμοστες και παραβατικές συμπεριφορές.

Είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφουςεπιδιώκοντας τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό στους χώρους εργασίας.